Date peste cap de controale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Testele antidoping le-au stresat pe gimnastele noastre, iar antrenorul Nicolae Forminte se declară şocat Chin mare pentru Izbaşa şi compania înainte de startul Jocurilor Olimpice.

Testele antidoping le-au stresat pe gimnastele noastre, iar antrenorul Nicolae Forminte se declară şocat

Chin mare pentru Izbaşa şi compania înainte de startul Jocurilor Olimpice. Chinezii au decis să nu scape nimic din vedere şi au pornit o campanie antidoping la sânge.

După acomodarea cu fusul orar şi cu atmosfera din Satul Olimpic, fetele noastre au avut de trecut un obstacol la care se aşteptau mai puţin. În zilele premergătoare Jocurilor Olimpice, sportivii au fost asaltaţi de o adevărată avalanşă de controale antidoping, care i-a speriat practic pe coodonatorii loturilor.

Gimnastica s-a numărat printre sporturile vizate de cei care caută să alunge trişorii de pe calea olimpismului. Din păcate, insistenţele şi modul în care au fost făcute i-au deranjat pe foarte mulţi. Antrenorul lotului feminin de gimnastică al României s-a arătat chiar agasat de testele antidoping.

"Ce se întâmplă depăşeşte orice limită şi nu este normal să se petreacă aşa ceva. Eu înţeleg că testele pentru depistarea celor care încearcă să trişeze sunt importante, dar cred că de această dată totul a scăpat de sub control.

Cei care efectuează testele au ajuns să fie un fel de stat în stat şi să facă ce vor, când vor şi cu cine vor. Este ca în Vestul Sălbatic", a răbufnit Forminte, care a şi sugerat că există posibilitatea ca, până la urmă, sportivele să se infecteze cu virusul HIV.

Ghinionul Andreei Răducan

Varianta coordonatorului lotului feminin a fost infirmată însă de către doctorii aflaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing, care spun că la nivelul actual al medicinei şi mai ales la o astfel de competiţie nu se poate întâmpla aşa ceva.

Una dintre marile noastre gimnaste a fost în trecut victima unor astfel de controale. Cu toate că a câştigat în 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, aurul la individual compus, medalia i-a fost retrasă din pricina unei banale aspirine pe care a luat-o înainte de concurs.

"Gimnastica este un sport în care dopajul nu are cum să te ajute
Nicolae Forminte,
antrenor lot olimpic
gimnastică feminină

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite