Dansând în ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lewis Hamilton nu a avut probleme cu asfaltul ud de la Silverstone şi s-a impus categoric Şapte abandonuri şi un clasament cu ocupantul locului 4 terminând la un tur în spatele

Lewis Hamilton nu a avut probleme cu asfaltul ud de la Silverstone şi s-a impus categoric

Şapte abandonuri şi un clasament cu ocupantul locului 4 terminând la un tur în spatele câştigătorului au fost ravagiile făcute de ploaia de la Silverstone.

Lupta la vârf devine şi mai strânsă cu Lewis Hamilton, Felippe Massa şi Kimi Raikkonen având câte 48 de puncte. Britanicul a făcut spectacol în faţa propriilor suporteri evoluând pe ploaie, aşa cum o făcea Michael Schumacher în vremurile de glorie.

Aflat pe poziţia a patra pe grila de start, Hamilton a turat la maximum motorul şi s-a strecurat pe lângă un Mark Webber visător, trecând şi de colegul de linie al acestuia, Kimi Raikkonen. Stropii de ploaie au redus la minimum vizibilitatea în spate, iar din acel nor de apă, Hamilton a forţat chiar prima poziţie. Însă Kovalainen, plecat din pole-position, i-a închis uşa în nas, cei doi atingându-se uşor.

Doar 5 tururi a rezistat Haikki Kovalainen în faţa tornadei numite Hamilton. Uralele publicului au marcat depăşirea, spectatorii uitând repede de abandonul lui Coulthard, care la ultima cursă în faţa propriilor suporteri s-a împotmolit în pâmântul de pe marginea pistei, după un acroşaj cu Vettel în chiar primul tur.

Moment decisiv la standuri

Brazilianul Felipe Massa a fost campionul tet-a-queue-urilor, cu cinci piruete care ar fi impresionat orice juriu de la mondialele de patinaj artistic.

Momentele artistice de dans în ploaie au continuat cu alţi protagonişti, Haikki Kovalainen cedând astfel locul 2 în faţa lui Kimi Raikkonen, după 10 tururi.

Momentul decisiv al luptei pentru şefie s-a dat devreme, la prima ieşire la standuri. Hamilton şi Raikkonen, locurile 1 şi 2 în acel moment, intră simultan la standuri, iar britanicul, deşi cu 5 zecimi mai slab, iese exact în faţa rivalului de la Ferrari pe culoarul de la standuri. De aici înainte, Hamilton a intrat parcă pe şine şi nu a mai privit înapoi.

Surpriza a venit din partea veteranului Rubens Barrichello, care a ştiut să profite de fiecare mişcare greşită a adversarilor şi a urcat încet, dar sigur, pentru primul podium, după trei sezoane petrecute la Honda. Nick Heidfeld a fost alături de Barrichello şi Hamilton la baia de şampanie, neamţul terminând pe locul doi pentru cel de-al treilea podium din acest sezon.

Clasament general

1. Lewis Hamilton 48
2. Kimi Raikkonen 48
3. Felipe Massa 48
4. Robert Kubica 46
5. Nick Heidfeld 36
6. Haikki Kovalainen 24
7. Jarno Trulli 20
8. Mark Webber 18
9. Fernando Alonso 13
10. Rubens Barrichello 11

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite