„Danciu“ a deschis şampania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul atacant al lui Dinamo şi-a văzut visul cu ochii: a promovat cu echipa sa în prima ligă spaniolă, unde va întâlni granzii Europei, Real Madrid şi Barcelona. Dănciulescu a povestit cum a sărbătorit promovarea în noaptea de sâmbătă spre duminică şi care este cea mai mare dorinţă a sa în această vară.

„Adevărul": Te simţi mai fotbalist acum?

Ionel Dănciulescu: Normal. Urmează, la 33-34 de ani, cel mai important sezon al carierei mele. Am muncit mult să ajung aici şi voi da totul să fac faţă în prima ligă. Chiar era un vis să joc împotriva lui Real Madrid şi a Barcelonei.

Cum ai sărbătorit promovarea?

Am mers cu toţii din echipă în centrul oraşului, într-un autocar decapotabil. Acolo ne-au aşteptat 50.000 de oameni, care au cântat împreună cu noi. Şi, conform tradiţiei, noi, jucătorii, ne-am dezbrăcat de tricouri şi ne-am aruncat în fântenele arteziene de acolo. Am sărbătorit toată noaptea. Am primit telefoane cu felicitări de la o grămadă de oameni. Cei de la Dinamo nu m-au uitat...

Aştepţi să driblezi un anumit fundaş?

La câţi jucători de valoare sunt în Primera, nici nu ştiu cu cine să încep. Dacă aş putea, eu aş vrea să-i driblez pe toţi. Important e să fiu sănătos.

Ţi-ai controlat contul după această performanţă?

Deocamdată, nu. Poate va fi şi o primă, dar voi şti mai multe după ce mă întorc din vacanţă.

Cât timp vei avea liber şi unde te duci?

Păi, cred că două-trei săptămâni voi fi departe de antrenamente. O să vin în România, pentru că abia aştept să-mi văd fetiţa, Diana. Nu am mai luat-o în braţe de un an de zile, de când m-am transferat. Nu am avut deloc timp să merg acasă, ea a rămas la bunici, pentru că e cu şcoala.

Îi aşteaptă pe Pulhac şi pe Zicu

Numărul foştilor dinamovişti care joacă la Hercules s-ar putea ridica la trei, în această vară. Giovani Becali, bun prieten cu antrenorul ibericilor, Esteban Vigo, i-a propus deja pe Cristi Pulhac şi Ianis Zicu (foto) la formaţia din Alicante. Transferurile au şanse destul de bune de concretizare, întrucât tehnicianul iberic a tot urmărit DVD-uri cu cei doi în ultimele zile.

Contract prelungit, salariu dublat

Dincolo de performanţa sportivă, „Corbul" are şi satisfacţii materiale. Pasul spre Primera Division i-a prelungit, automat, cu un an acordul cu ibericii, iar salariul său s-a dublat.

Când a semnat cu gruparea din Alicante, jucătorul român a primit o locuinţă luxoasă într-un complex de blocuri ce aparţine patronului clubului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite