Cvadrupla campioană olimpică la patinaj, bătută de antrenoarea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sportive chineze au concediat-o pe directoarea echipei de patinaj viteză, Wang Chunlu, care s-a bătut cu cvadrupla medaliată cu aur la JO, Wang Meng

Administraţia generală a Sportului, instanţa care se ocupă de sportul chinez, a anunţat agenţia Xinhua că Wang Chunlu, fostă dublă medaliată cu argint la JO din 1998 şi 2002, era responsabilă de problemele din echipă şi în consecinţă a fost demisă.

La începutul lunii, Wang Meng, în vârstă de 24 de ani, şi coechipiera sa Liu Xianwei au fost excluse din echipa naţională, deoarece au lovit-o pe Wang CVhunlu, când au revenit în cantonament, în stare de ebrietate. Wang Meng, aleasă sportiva anului 2010, a lovit apoi mobila din dormitor atât de tare încât s-a rănit la mâini.

Cele două sportive au participat la o petrecere alături de un alt campion olimpic, Zhou Yang, şi trei membri ai echipei.

"Am aflat că au existat probleme de conducere a echipei. Managerul este responsabil pentru asta", se arată într-un comunicat al administraţiei pentru sporturile de iarnă.

Wang Meng a devenit prima sportivă chineză care a câştigat trei medalii cu aur la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice, la Vancouver în 2010. La Torino în 2006, ea a obţinut trei medalii (aur, argint, bronz). În 2010 a devansat-o pe Na Li, câştigătoare la Roland Garros în mai, pentru titlul de sportiva anului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite