Cupă învăluită în fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SC Miercurea Ciuc a câştigat (4-2) finala cu Steaua.
SC Miercurea Ciuc a câştigat (4-2) finala cu Steaua.

În prima repriză, suporterii bucureşteni au aruncat cu petarde şi fumigene. Echipa harghiteană a primit 20.000 de lei pentru câştigarea Cupei României, în timp ce gruparea bucureşteană jumătate din sumă.

Rivalitatea dintre Ciuc şi Steaua e cunoscută. Cum, de altfel, şi fanii grupării din Capitală sunt ştiuţi ca fiind pătimaşi. Şi cum unii dintre ei sunt obişnuiţi cu manifestările de la fotbal, s-au gândit să încerce şi la hochei.

Iar finala Cupei României, de sâmbătă, a picat numai bine... Două petarde şi trei fumigene au învăluit în fum patinoarul „Mihai Flamaropol", însă cum materialele pirotehnice nu au ajuns pe gheaţă (este plasă în jurul suprafeţei de joc) meciul a continuat.

La prima pauză însă, Tanczos Barna, preşedintele FR de Hochei pe Gheaţă (FRHG), le-a cerut conducătorilor Stelei să intervină pentru a-şi potoli fanii. Altfel, în caz de recidivă, finala putea fi anulată... De asemenea, s-a cerut jandarmilor să intervină pentru a-i evacua pe spectatorii turbulenţi. Nu a fost cazul însă, spiritele potolindu-se imediat.

Finala Cupei României a fost controlată de SC Miercurea Ciuc, care s-a impus graţie plusului dovedit în fructificarea ocaziilor de gol din primele două reprize: 4-2 (2-1, 1-0, 1-1). Au marcat: Niinkosky (min. 1:11), Hruby (min. 4:31 şi 35:06), Levente Szocs (min. 56:27), respectiv Severson (min. 18:14 şi 44:47).

Echipa din Miercurea Ciuc a cucerit pentru a şaptea oară trofeul, fiind recompensată cu 20.000 de lei. Câştigătoare în 2009, Steaua Rangers va primi jumătate din suma cuvenită învingătorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite