Culoar greu pentru Hănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalist la ediţia trecută a BCR Open România, Victor Hănescu va încerca să devină primul român din istorie care câştigă turneul Românul este repartizat pe o parte a tabloului

Finalist la ediţia trecută a BCR Open România, Victor Hănescu va încerca să devină primul român din istorie care câştigă turneul

Românul este repartizat pe o parte a tabloului principal cu adversari în faţa cărora are un bilanţ negativ în confruntările directe.

Cel mai important turneu de tenis găzduit anual de România debutează astăzi la arenele BNR din Capitală. În mare formă în ultimele luni, Victor Hănescu (nr. 54 ATP) speră să spargă gheaţa şi să devină primul român care triumfă la simplu pe zgura bucureşteană.

Anul trecut, Victor a fost aproape de a reuşi acest lucru, dar a cedat presiunii uriaşe a publicului şi a pierdut finala în faţa francezului Gilles Simon, scor 6-4, 3-6, 2-6, după o oră şi 52 de minute de joc.

Aflaţi pe aceeaşi parte a tabloului de concurs, cei doi s-ar putea întâlni anul acesta la BCR Open în faza semifinalelor. Până acolo, Hănescu va trebui să treacă însă şi de alţi adversari redutabili.

Pericolul vine de la Acasuso şi Mathieu

După un prim tur teoretic de încălzire, în care Victor nu ar trebui să aibă, în mod normal, mari probleme în faţa argentinianului Martin Vasallo-Arguello (nr. 111 ATP), tenismenul român se va confrunta în turul secund cel mai probabil cu un alt argentinian, Jose Acasuso (nr. 52 ATP). Sud-americanul, campion la BCR Open România 2004, se anunţă un adversar dificil, mai ales că în 2002 l-a învins pe Victor chiar la Bucureşti în două seturi, scor 6-4, 6-2.

După acea victorie, Jose Acasuso a ajuns în acel an chiar până în finala concursului de la arenele BNR. În cazul în care va trece totuşi de tenismenul argentinian, Hănescu ar putea da piept în sferturi cu francezul Paul Henry Mathieu (cap de serie nr. 4), jucător care l-a eliminat anul acesta de la Australian Open după o victorie clară în trei seturi, 6-1, 7-6, 6-2.

La dublu, alături de James Cerretani, Hănescu va avea însă de partea sa susţinerea publicului şi încrederea pe care i-a dat-o succesul recent de la Gstaad, acolo unde a cucerit primul său turneu ATP din carieră.

Gigantul de 1,98 metri va participa şi în proba de dublu la BCR Open România, urmând a face pereche cu americanul James Cerretani, partener alături de care s-a impus anul acesta la turneul de la Kitzbuel. În primul tur, dublul româno-american va juca împotriva perechii Johan Brunstrom (Suedia)/Jean-Julien Rojer (Antilele Olandeze).

Îmi doresc foarte mult să câştig BCR Open România, dar sunt conştient că va fi extrem de dificil. Mizez pe susţinerea suporterilor.
Victor Hănescu,
jucător de tenis

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite