Criza economică afectează sportivii! Medaliaţii greci de la olimpiada din 2008 nu şi-au primit banii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hrysopiyi Devetzi
Hrysopiyi Devetzi

Criza financiară profundă din Grecia are efecte devastatoare asupra sportivilor, medaliaţii olimpici din 2008 aşteptând încă să primească banii promişi de Guvern pentru performanţele lor obţinute cu peste doi ani în urmă.

Medaliata cu bronz la triplu salt feminin Pigi Devetzi a declarat pentru cotidianul atenian Ethnos că, împreună cu alţi şase medaliaţi de la Beijing, ia în considerare acţionarea în justiţie a Guvernului.

Conform legii, Guvernul grec trebuie să acorde 150.000 de euro pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice, 100.000 de euro pentru o medalie de argint şi 70.000 de euro pentru o medalie de bronz.

"După ce am cucerit medaliile din 2008, guvernanţii veneau peste tot să facă poze cu noi. Astăzi, aceeaşi politicieni nici nu ne răspund la telefon", a spus vicecampionul olimpic la taekwondo (categoria peste 80 de kilograme), Alexandros Nikolaidis.

Criza financiară îi va afecta şi pe eventualii câştigători de medalii olimpice în 2012. Comitetul Olimpic Grec (COG) este îngrijorat de neimplicarea Statului în pregătirile pentru competiţia care va avea loc la Londra peste doi ani.

"Am convenit împreună cu Guvernul ca el să aloce 30 de milioane de euro până în 2012 pentru sportivii olimpici, însă deocamdată am primit foarte puţini bani, anul trecut, iar acum Guvernul spune că nu mai are bani pentru noi", a declarat preşedintele COG, Spyros Kapralos, site-ului menţionat, adăugând că a început să caute sponsori din mediul privat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite