Cristina Ciocan acuză federaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atmosfera din cadrul echipei naţionale a României pare a fi una tensionată. Tricolorele au fost uitate de oficiali Cantonamente efectuate în condiţii mizere, lipsa medicamentaţiei şi a

Atmosfera din cadrul echipei naţionale a României pare a fi una tensionată. Tricolorele au fost uitate de oficiali

Cantonamente efectuate în condiţii mizere, lipsa medicamentaţiei şi a asigurărilor medicale par să fie câteva dintre problemele din cadrul lotului naţional feminin.

Cu o lună în urmă, lotul naţional feminin îşi începea perioada de pregătire centralizată la Alexandria, într-un cantonament la care au luat parte doar şase jucătoare din cele 15 convocate! Mai mult, trei dintre acestea erau debutante în lot, Florentina Ardeleanu, Andreea Orosz şi Viorela Rus fiind promovate de la junioare.

Cristina Ciocan, una dintre cele mai experimentate baschetbaliste tricolore, a acuzat încă din luna iulie modul în care federaţia de specialitate a tratat componentele lotului naţional. În opinia sportivei, oficialilor FRB nu le-a păsat de senioare, aceştia preferând să-şi îndrepte atenţia către lotul masculin de seniori şi, mai ales, către cel de tineret.

Acuzaţii la adresa antrenorului

Jucătoarea a declarat pe blogul personal că tehnicianul Dan Moraru nu a ştiut să facă o pregătire profesionistă. "Cum e posibil ca antrenorul principal să nu cunoască adevăratele mele motive de a nu mă prezenta la lot? Am citit un interviu al dânsului în care spunea că eu am suferit o intervenţie chirurgicală în urmă cu două luni şi că până acum trebuia să mă refac.

Fals! Nu am fost operată, ci am avut două rupturi musculare din cauza domnului Moraru, care au recidivat la Alexandria", explică Cristina Ciocan motivul pentru care a ales să nu revină la lot, după "episodul Alexandria".

Ce s-a întâmplat cu Diaconu?

Cristina Ciocan susţine că o Florina Diaconu, o altă componentă a lotului feminin, a fost la un pas de o posibilă catastrofă, deoarece preşedintele Carmen Tocală ar fi spus că analizele de la Centrul Naţional de Medicină Sportivă nu ar fi fost făcute corect.

"Lui Flori Diaconu i s-au găsit complicaţii la inimă. I s-a interzis efortul. Carmen Tocală a dus-o la un medic de-al dânsei, crezând că cei de la CNMS sunt nişte proşti şi nu ştiu nimic", a comentat Cristina Ciocan pe blogul personal.

Sportiva este sigură că nu va fi pedepsită de federaţia internaţională: "M-am interesat la FIBA şi mi s-a spus foarte clar că nu au cum să mă suspende. Toate acestea sunt doar vrăjeli pentru a mă speria".

Ciocan a ţinut să lămurească problema neprezentării la lot pe blogul său: "Dacă preşedintele FRB citeşte aceste rânduri, aş vrea să-l anunţ că, pe lângă faptul că sunt inaptă la efort, nu puteam să vin la lot deoarece m-a rugat mama mea să o ajut cu pregătirea junioarelor de la Olimpia".

Carmen Tocală: "Ciocan are o problemă"

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală (foto), a declarat, pentru "Adevărul Sporturi", că atitudinea Cristinei Ciocan este una neprofesionistă.

"Dacă pentru ea este mult mai importantă apa din hotel sau mâncarea, atunci are o problemă. Oricum, Cristina trebuie să ţină minte că în cantonamentul de la Alexandria au fost şase jucătoare, care au avut plătite 13 porţii la masă, deoarece lotul trebuia să aibă 13 persoane în delegaţie", a adăugat Carmen Tocală.

Oficialul forului de specialitate din ţara noastră a precizat că s-a opus iniţial pregătirii centralizate din Alexandria, însă lotul feminin nu a avut o altă locaţie de antrenament la acea oră.

"În ceea ce o priveşte pe Cristina Ciocan, ea are o problemă personală. Nu ştiu cu cine. Aş putea să trimit aceste declaraţii ale ei în Spania, deoarece acolo nu ai voie să spui nimic fără acordul clubului la care evoluezi", a încheiat Carmen Tocală. Cristina Ciocan este componentă a formaţiei iberice de primă ligă Arranz Jopisa Burgos.

6 jucătoare au fost prezente la primul cantonament al lotului naţional feminin.

În timp ce noi muream de căldură la Alexandria, preşedintele federaţiei făcea favoruri personale pe banii FRB pentru lotul masculin de tineret.
Cristina Ciocan, jucătoare

Nu înţeleg ce vrea să demonstreze Cristina Ciocan. La cantonamentul din Alexandria au fost şase jucătoare care au avut plătite 13 porţii de mâncare.
Carmen Tocală, preşedinte FRB

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite