Va da Covaliu sabia pentru antrenorat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federalii speră să-l convingă pe fostul campion să concureze la Jocurile Olimpice din 2012. Mihai Covaliu nu a participat la Naţionale şi nu exclude o posibilă retragere din activitatea competiţională.  

Deşi în aceste zile lângă sala Floreasca din Capitală se desfăşoară campionatul naţional, sabrerul Mihai Covaliu nu s-a înscris în concurs şi s-a limitat să supervizeze evoluţia potenţialilor elevi ai săi în viitorul apropiat.

Chiar dacă nu a luat încă o decizie definitivă în acest sens, braşoveanul ajuns la vârsta de 31 de ani pare tentat să pună sabia în cui.

Evită să o spună direct, dar o dă de înţeles destul de clar: “Mă retrag în proporţie de 90%, mai sunt doar mici detalii de stabilit. Chiar dacă sunt încă tânăr, nu cred că voi avea probleme în a mă impune în faţa foştilor mei colegi. Eu o să le spun ce o să facă şi ei chiar vor face asta!”, spune râzând Covaliu. 

Federalii vor să concureze şi la Londra

Cheia răspunsului stă, în mare măsură, în mâinele preşedintelui federaţiei, Ana Pascu: „Am vorbit cu Covaliu şi el va face parte din echipa tehnică a lotului de sabie. Mai rămân însă de clarificat anumite detalii legate de posibilitatea ca el să mai concureze ca sportiv şi la Jocurile Olimpice de la Londra”, a precizat Ana Pascu.

Situaţia se clarifică în decembrie

Dacă nici Covaliu nu ştie cu exactitate ce se va întâmpla, răspunsul la toate aceste întrebări ar putea fi aflat la începutul lunii decembrie. Până atunci, pe 19 noiembrie, este programată Adunarea Generală de Alegeri în cadrul Federaţiei Române de Scrimă. În jurul acelei date ar trebui să se stabilească şi componenţa staffului tehnic pentru lotul olimpic de scrimă.

“Mihai nu a luat încă o hotărâre, dar o va lua cu siguranţă până la începutul lunii decembrie. Faptul că nu a concurat la Naţionale nu reprezintă mare lucru. Dacă va fi să-şi continue activitatea competiţională, el va trebui să înceapă pregătirile în ultima lună a acestui an”, susţine secretarul federal Cristian Mihai.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite