Copiii visează la medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii visează la medalii
Copiii visează la medalii

Micuţii care doresc să înveţe să înoate pot veni la piscina olimpică din cadrul Complexului Naţional "Lia Manoliu". Acolo ei pot găsi un club cu adevărat profesionist Vacanţa de

Micuţii care doresc să înveţe să înoate pot veni la piscina olimpică din cadrul Complexului Naţional "Lia Manoliu". Acolo ei pot găsi un club cu adevărat profesionist

Vacanţa de vară este, cu siguranţă, cel mai important eveniment pentru un copil. Dorinţa de a face sport prinde acum cel mai bine contur.

Singurul club particular din ţara noastră care are performanţe la nivel intern şi internaţional şi participă anual la competiţii de amploare are o ofertă tentantă.

Bucharest Sport Club şi-a început activitatea acum patru ani şi, în timp, a ajuns să aibă vicecampioni europeni la biatlon, precum Bogdan Manea sau Ioana Zărnoianu, sau vicecampioni naţionali la seniori, performanţă atinsă de Bogdan Stroe. Preşedintele clubului, Marius Grigore, recunoaşte că este nevoie de multă muncă până aici.

"Noi încercăm să schimbăm ceva în mentalitatea părinţilor şi a copiilor. Vrem ca aceştia să vină la piscină din plăcere şi să se distreze împreună cu antrenorii de la Bucharest Sport Club. Găsim mereu soluţii pentru a-i atrage spre înot şi să-i determinăm să fie mai relaxaţi", a spus Grigore.

Abonamentul de iniţiere costă 150 de lei

Selecţia începe de la vârsta de 7-8 ani şi sunt primiţi atât băieţii, cât şi fetele. Şedinţa de iniţiere este de o oră, în timp ce antrenamentul are o durată de 120 de minute. Un abonament pentru zece şedinţe este de 150 de lei, acesta prelungindu-se în cazul în care copilul îşi doreşte performanţă.

Urmează apoi un nou abonament, de 200 de lei lunar, însă pregătirea este mai complexă. "Cei care abia au venit îi numim <> . După ce trec de prima fază, cursanţii devin <> , pentru ca, în fina, să capete statutul de <> .

În fiecare an vin peste 70 de copii la clubul nostru. După un anumit timp se dă un examen şi cei mai buni dintre ei sunt selecţionaţi către sportul de performanţă. Anul trecut am avut 28 de copii în această grupă", a precizat Marius Grigore. Preşedintele Bucharest Sport Club a recunoscut că, pentru un an, este nevoie de un buget de cel puţin cinci mii de euro.

Fetele pot face gimnastică şi dans

Activitatea Bucharest Sport Club nu se rezumă numai la nataţie sau la biatlon. Pentru fetiţele dornice de gimnastică şi de dans modern există o secţie specială, coordonată de Florentina Grigore. Antrenamentele se desfăşoară la sala de gimnastică din cadrul Complexului Naţional "Lia Manoliu". Selecţia începe de la vârsta de trei ani. La dans modern sunt 30 de fete, iar Florentina Grigore are două grupe: una de începătoare şi alta de performanţă.

CURSURI DE ÎNOT ÎN BUCUREŞTI

CLUB MIRAMAR: taxă lunară 250 de lei.
Contact: www.clubmiramar.ro. Telefon: 021-255.04.36
COMPLEX DINAMO: taxă pe zi între 10 şi 20 de lei.
Contact: 021-210.12.88
CLUB CARA: taxă pe zi 6 lei. Contact: scaraimpexsrl@yahoo.com. Telefon: 021-348.35.80

CURSURI DE ÎNOT ÎN ŢARĂ

CLUJ-NAPOCA. Piscina Olimpică, taxă lunară 100 de lei.
Telefon: 0264-408.561
ORADEA. Bazinul Olimpic, taxă lunară 71 de lei. Telefon: 0259-449.331
PITEŞTI. Bazinul Olimpic, taxă lunară 100 de lei.
Telefon: 0248-221.401

"Trebuie să încercăm să construim cât mai multe bazine, deoarece o facem pentru copiii noştri. În Franţa, înotul este o necesitate"
Marius Grigore, preşedinte Bucharest Sport Club

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite