Contador se gândeşte să se retragă din ciclism, indiferent de decizia UCI!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutierul Alberto Contador i-a transmis preşedintelui Federaţiei Spaniole de Ciclism că este atât de dezamăgit de ceea ce se întâmplă, încât se gândeşte să se retragă din activitate, indiferent de decizia UCI în cazul său, informează cotidianul El Mundo, citat de Marca.

"«Sunt atât de dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă, încât mă gândesc să părăsesc ciclismul, indiferent de decizia UCI», acestea sunt cuvintele dure pe care i le-a transmis Contador preşedintelui Federaţiei Spaniole de Ciclism, Carlos Castano", se arată în ediţia de marţi a publicaţiei El Mundo.

Cotidianul Marca menţionează că nu este pentru prima dată când Contador se gândeşte să renunţe la ciclism, rutierul anunţându-şi mama că vrea să se retragă în noaptea de după conferinţa de presă ce avut loc, pe 30 septembrie, imediat după anunţul privind depistarea sa pozitivă.

Alberto Contador a fost suspendat provizoriu de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI), după ce rezultatul unui test antidoping la care sportivul a fost supus în timpul Turului Franţei din acest an a fost anormal.

UCI a confirmat prezenţa unor urme "extrem de scăzute" de clenbuterol, o substanţă interzisă, la testul efectuat în 21 iulie, în a doua zi de pauză a Turului Franţei, competiţie pe care ciclistul spaniol a câştigat-o pentru a treia oară. Federaţia internaţională a precizat că este necesară efectuarea de investigaţii ştiinţifice suplimentare, împreună cu Agenţia Mondială Antidoping, înainte de fi trase concluzii.

Ciclistul a explicat că substanţa a ajuns în corpul său după ce a mâncat carne contaminată, clenbuterolul fiind folosit în tratarea animalelor.

Publicaţia americană New York Times a scris, ulterior, că un al doilea test antidoping la care a fost supus Contador, efectuat la 20 iulie, în Turul Franţei, cu o zi înainte de cel care a relevat prezenţa unor urme de anabolizant în urina ciclistului, este pozitiv.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite