Contador, suspendat doi ani pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plus, el a rămas şi fără titlul de la Turul Franţei 2010

Rutierul spaniol Alberto Contador a fost suspendat doi ani de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după ce a fost depistat pozitiv la Turul Franţei în 2010. Contador pierde competiţia din 2010 în favoarea luxemburghezului Andy Schleck. Suspendat până la 6 august 2012, el nu va putea participa la ediţia din acest an a Marii Bucle.

Victoriile lui Contador din 2011, în special Turul Italiei, sunt de asemenea pierdute de rutierul acum în vârstă de 29 de ani.

Contador, câştigător al Turului Franţei în 2010, a fost depistat pozitiv în timpul competiţiei, la 21 iulie. În eşantioanele prelevate de la sportiv s-au descoperit urme infime de clenbuterol, produs interzis. Rutierul spaniol a explicat prezenţa urmelor prin faptul că ar fi fost victima unei contaminări alimentare şi a obţinut câştig de cauză la federaţia spaniolă, prima instanţă competentă în acest caz.

Câştigător al Turului Italiei în luna mai 2011, rutierul spaniol s-a clasat doar pe locul cinci la ediţia de anul trecut a Turului Franţei, ceea ce a reprezentat prima înfrângere într-o competiţie importantă în ultimii patru ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite