Contador a respins ideea de a accepta suspendarea pentru dopaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciclistul spaniol Alberto Contador, suspendat un an pentru dopaj, a respins ideea de a accepta sancţiunea, aşa cum i-a sugerat Giuseppe Martinelli, managerul fostei sale echipe Astana.

"De ce trebuie să accept o suspendare de un an când nu am făcut nimic? Sincer, nu mi se pare că este o decizie corectă", a declarat Contador într-un interviu acordat postului public de radio spaniol.

Managerul de la Astana, Giuseppe Martinelli, spusese iniţial, pentru Gazzetta dello Sport, că rutierul spaniol "ar trebui să accepte suspendarea şi să pornească de la zero".
Alberto Contador (28 de ani), de trei ori câştigător al Turului Franţei (2007, 2009 şi 20010), a fost anunţat, miercuri, de forul spaniol că a fost suspendat timp de un an, după un control antidoping cu rezultat pozitiv în timpul ediţiei de anul trecut a Turului Franţei.
În cazul în care sancţiunea va fi confirmată, sportivul va pierde beneficiile victoriei din 2010 din Turul Franţei.

Contador, care a semnat în august 2010 un contract pe doi ani cu echipa Saxo Bank, este suspendat provizoriu din 24 august de Uniunea Ciclistă Internaţională, în aşteptarea unei decizii definitive.

Rutierul spaniol a fost supus unui control antidoping în data de 21 iulie 2010, la Pau, în timpul Turului Franţei. În urma controlului, s-au descoperit în eşantioanele prelevate de la sportiv urme infime de clenbuterol, un betastimulent pentru funcţia pulmonară, dar care are şi efecte anabolizante.

De la dezvăluirile privind acest caz, apărute la 30 septembrie 2010, Contador a susţinut că este victima unei contaminări alimentare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite