Confuzie şi regrete după finala de la 8+1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul feminin de 8+1 rame al ţării noastre a cucerit medalia de bronz, ieri, la Beijing. Cotate cu şanse la aur, tricolorele au pornit mai greu şi s-au menţinut în primele trei bărci până

Echipajul feminin de 8+1 rame al ţării noastre a cucerit medalia de bronz, ieri, la Beijing. Cotate cu şanse la aur, tricolorele au pornit mai greu şi s-au menţinut în primele trei bărci până la jumătatea cursei, atunci când Olanda a dat semnalul că poate fi un pericol pentru ambarcaţiunea noastră. Statele Unite au învins fără probleme, în timp ce batavele au devansat la fotografie barca noastră.

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Ioan Dospinescu, a declarat că nu îşi dă seama unde s-a greşit în cursă: "Pe final, fetele nu au fost atente la olandeze şi asta le-a costat argintul. Am stat de vorbă puţin cu câteva dintre componentele echipajului nostru şi erau nemulţumite. Este foarte greu să ne dăm seama acum dacă şi unde s-a greşit.

Când vom ajunge în bază vom analiza cursa şi vom vedea dacă se putea mai mult".Oficialul forului de specialitate a precizat că această medalie de bronz este un lucru bun pentru delegaţia ţării noastre. "Indiferent de culoare, trebuie să recunoaştem că este o medalie olimpică. Pentru canotaj şi pentru România este un lucru bun", a încheiat Ioan Dospinescu.

Doina Ignat nu-şi poate explica cum am ieşit doar pe locul trei: "Nici acum nu-mi dau seama ce am greşit. A fost o cursă grea, însă, după o mie de metri, când ne-a spus cârmaciul că ne batem la argint, parcă s-a rupt ceva în noi. Trebuie să vorbim şi să vedem unde şi ce s-a <> în cursă. Ne-am agitat prea mult să stăm în faţă şi am ratat până şi argintul. Nu-mi dau seama cum ne-a depăşit Olanda".

Pentru toată lumea este o dezamăgire că nu am luat bronzul, pentru că în barcă sunt câteva fete mai lipsite de experienţă, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să apreciem medalia.
Mircea Roman,
antrenorul României

FINALA 8 + 1

1. SUA 6:05,34 min.
2. Olanda 6:02,22 min.
3. ROMÂNIA 6:07,25 min.
4. Canada 6:08,04
5. Marea Britanie 6:13,44 min.
6. Australia 6:14,22 min.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite