Claudiu David se impune la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu David se impune la Cluj
Claudiu David se impune la Cluj

Pe un traseu reclamat de majoritatea piloţilor prezenţi din cauza unui asfalt denivelat şi murdar, Claudiu David a triumfat ieri în Raliul Clujului Mobil 1. Cu liderul clasamentului

Pe un traseu reclamat de majoritatea piloţilor prezenţi din cauza unui asfalt denivelat şi murdar, Claudiu David a triumfat ieri în Raliul Clujului Mobil 1.

Cu liderul clasamentului general Jarkko Miettinen ieşit în decor la speciala 3 din prima zi şi cu Bogdan Marişca, învingătorul de anul trecut, imitându-l în PS5, lupta s-a dat între David şi Marco Tempesta.

Italianul, alături de copilotul său, Dorin Pulpea (Subaru Impreza N14), conducea la finalul primei zile, urmat la 4,5 secunde de Claudiu David/Mihaela Beldie (Mitsubishi Lancer EVO IX) şi la 5,5 secunde de Gergo Szabo/Kohler Zoltan (Mitsubishi Lancer EVOIX).

Duelul decisiv s-a dat duminică în cea mai spectaculoasă probă a raliului, Dângău, în lungime totală de 21,90 km. David a forţat la maximum, fiind foarte aproape să iasă în decor, însă a reuşit în cele din urmă să termine la 10 secunde în faţa lui Tempesta, devansându-l cu 5,7 secunde la general.

Ultima probă, superspeciala Cora, în lungime de numai 1,30 km, a contat, aşa cum declara şi Tempesta, numai pentru spectatori. Nicio surpriză neplăcută pentru Claudiu David, sinăianul de 29 de ani adăugând încă 3 secunde între el şi italian, care a terminat pe locul doi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite