Ciucanii au ajuns la borna 12!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sport Club a învins Steaua în finala campionatului, scor general 4-2, trecându-şi astfel în palmares al 12-lea titlu din istoria clubului. Deşi au câştigat al patrulea titlu consecutiv, harghitenii ar putea rămâne fără câţiva jucători importanţi din cauza problemelor financiare.

„Adevărul Sporturi": Eraţi favoriţi înaintea finalei. Se poate spune că aţi avut totuşi ceva emoţii?

Erwin Moldovan: Normal, nu voiam să ajungem în meciul şapte în faţa suporterilor noştri pentru că ar fi fost o presiune foarte mare. După meciul cinci, pierdut la limită, antrenorul ne-a băgat în şedinţă şi ne-a spus să ne păstrăm calmul. Am profitat apoi de faptul că erau storşi de oboseală după meciul anterior.

Cum aţi sărbătorit acest succes?

A fost o atmosferă super. Deşi am ajuns acasă abia pe la şase dimineaţa, suporterii ne-au întâmpinat la Tuşnad şi la intrarea în Ciuc cu pălincă, bere şi cozonaci. A doua zi am avut şi un meci de hochei contra fanilor, special pentru a onora cum se cuvine acest triumf.

Conducerea Stelei a susţinut că trebuia să pierdeţi finala deoarece aţi folosit câţiva jucători neligitimaţi.

Nu a fost fair-play, dar noi ne-am concentrat doar de treaba noastră de pe gheaţă. Şi faza cu pana de curent la ultimul meci cred că a fost premeditată. Ei ar fi vrut probabil o zi de odihnă în plus, deoarece au forţat cu două linii în meciul cinci, iar ucrainenenii erau foarte obosiţi.

La Braşov se fac investiţii mari. Crezi că Fenestela se va putea interpune în lupta pentru titlu începând cu sezonul viitor?

Este posibil, dacă vor avea o campanie de transferuri reuşită. Nouă ne expiră zilele astea contractele şi probabil vor veni cu oferte concrete către jucătorii de la Ciuc. Personal, dacă am asigurări că nu vor mai exista probleme financiare la echipă, aş opta totuşi să rămân la Sport Club.

Eşti de acord cu importul masiv de hocheiştii străini?

Relativ. Eu cred că fiecare echipă are nevoie de minimum 2-3 jucători de afară, dar important este ca aceştia să vină cu ceva în plus, nu să fie de umplutură. Cred că prezenţa lor este utilă şi din punct de vedere al spectacolului deoarece atrag fanii la patinoar.

Echipa naţională va participa în aprilie la Campionatul Mondial, divizia a II-a. Ce şanse crezi că avem la promovare?

Cred că noi şi cei de la Steaua suntem într-o formă bună şi putem alcătui astfel o echipă unită, în ciuda rivalităţii din campionat. Principala contracandidată la promovarea în eşalonul secund este Estonia,ţara gazdă, dar nu aş neglija deloc nici China.

Joacă fotbal contra lui Timaru

Pentru a se menţine în formă în timpul verii, Erwin şi o parte dintre amicii săi de la Ciuc joacă fotbal în divizia judeţeană la AS Bradu Ciceu. "Joc atacant, la fel ca pe gheaţă, şi îmi place mult. Dacă nu făceam hochei, probabil aş fi ajuns fotbalist", ne dezvăluie eroul finalei câştigate de Sport Club Miercurea Ciuc.

Interesant este că Erwin Moldovan îl are adversar în campionatul judeţean şi pe Ioan Timaru, unul dintre marii săi rivali de pe gheaţă. „El joacă pentru echipa din Bălan, oraşul său natal, şi ne mai ciocnim astfel la meciuri. În afara terenului, suntem însă amici buni", afirmă hocheistul ciucan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite