Chisora riscă suspendarea pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dereck Chisora
Dereck Chisora

Pugilistul Dereck Chisora riscă să fie suspendat pe viaţă de Federaţia Britanică de Box, ca urmare a bătăii de sâmbătă seară cu compatriotul său David Haye, a declarat pentru BBC secretarul general al forului, Robert Smith.

Întrebat dacă o suspendare pe viaţă este posibilă, Smith a răspuns: "Bineînţeles că este posibilă. Comisia de Control a federaţiei are o putere mare. Poate să dea o amendă, să suspende sau să retragă o licenţă".

Chisora a revenit în Anglia, duminică seară, după scandalul de la Munchen cu Haye, în urma căruia a fost reţinut pentru scurt timp de poliţia germană. El este cel care riscă sancţiuni în plan sportiv deoarece Haye, retras oficial din octombrie, nu mai are licenţă. Poliţia germană vrea să îl interogheze pe David Haye, care a dispărut după bătaia cu Chisora.

"Voi strânge toate informaţiile necesare după ceea ce săa întâmplat şi le voi prezenta Comisiei de Control. Am discutat deja cu mai mulţi stewarzi şi cu preşedintele şi sperăm să facem un anunţ cât mai curând legat de audierea domnului Chisora de către comisie", a precizat Smith.

La rândul său, Frank Warren, promotorul lui Chisora, l-a criticat pe pugilist. "Era foarte iritat şi faţa lui sângera. Dar a fost inacceptabil. Nu încerc să îl apăr, doar explic ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat în ceea ce-l priveşte pe Dereck, ameninţarea că îl va împuşca pe Haye, este ceva ridicol, este nepotrivit, greşit. Nimeni nu poate ierta asta. Să spui în faţa a 250 de oameni că vei împuşca pe cineva este cel puţin o remarcă stupidă", a precizat Warren.

Dereck Chisora a fost reţinut de poliţia din Minchen, duminică, la câteva ore după ce s-a bătut cu compatriotul său David Haye în conferinţa de presă de la finalul meciului său cu ucraineanul Vitali Klitschko. Poliţia i-a reţinut pe Chisora şi pe antrenorul acestuia, Don Charles, în timp ce se pregăteau să se urce în avionul spre Marea Britanie.

Dereck Chisora a avut un schimb dur de replici urmat de o încăierare cu David Haye, în timpul conferinţei de presă de la finalul meciului pierdut în faţa ucraineanului Vitali Klitschko, contând pentru centura WBC la categoria grea.

Vitali Klitschko şi-a păstrat titlul WBC la categoria grea, învingându-l pe britanicul Dereck Chisora la puncte, după un meci de 12 reprize, sâmbătă seară, la Munchen. Cei trei arbitri-judecători l-au considerat câştigător pe Klitschko în unanimitate: 118-110, 118-110, 119-111.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite