Chinezii au intrat primii la patinaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asiaticii sunt tripli campioni mondiali
Asiaticii sunt tripli campioni mondiali

Concursul de patinaj din cadrul JO a celebrat cel mai bine cele două evenimente sărbătorite ieri: Noul An Chinezesc şi Valentine’s Day. Prima pereche intrată aseară, după închiderea ediţiei, în concursul perechilor, a fost formată din chinezii Shen Xue şi Zhao Hongbo, reveniţi în activitate după ce s-au căsătorit.

Tripli campioni mondiali şi principali favoriţi la aurul olimpic, Shen Xue (31 de ani) şi Zhao Hongbo (36 de ani) formează cuplul cel mai vârstnic din competiţie şi patinează împreună de 18 ani.

Ei speră să obţină prima lor medalie de aur la JO după bronzurile cucerite în 2002 şi 2006. După ce obţinut al treilea titlu mondial, au decis să renunţe la patinaj... pentru a se căsători. Dar în urmă cu şase luni, Zhao şi-a convins soţia să revină, totul cu un singur vis: obţinerea aurului olimpic.

De la revenire, totul se petrece de minune pentru ei, sunt neînvinşi în acest sezon şi deţin recordurile mondiale ale notelor pentru programul scurt (75,36 puncte).

Principalii lor rivali, Aliona Savcenko şi Robin Szolkowy, vor fi ultimii dintre cei 20 de concurenţi care vor intra pe gheaţă în această primă zi de concurs. Germanii, dubli campioni mondiali en-titre, nu au reuşit mai mult de locul 6 la JO, în 2006, dorindu-şi şi ei să fie primii patinatori din ţara lor câştigători ai aurului olimpic în ultimii 58 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite