Chad Dawson l-a învins pe Bernard Hopkins şi a cucerit titlul WBC la categoria semigrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul american Chad Dawson l-a învins, sâmbătă, la Atlantic City, prin decizia arbitrilor judecători, pe conaţionalul său Bernard Hopkins, în vârstă de 47 de ani, şi a cucerit titlul WBC la categoria semigrea, informează AFP.

Doi judecători l-au desemnat câştigător pe Dawson, cu scorul de 117-111, în timp ce al treilea a consemnat egalitate, 114-114.

Chad Dawson a obţinut cea de-a 31 victorie ca profesionist, dintre care 17 au fost înainte de limită. "Bernard Hopkins este un mare pugilist şi cu siguranţă va intra în istoria boxului, dar am reuşit să mă ridic cu o treaptă deasupra lui. El mi-a dat multe lovituri la cap, dar am arătat că sunt rezistent", a declarat Dawson.

WBC i-a impus pugilistului american Bernard Hopkins să boxeze din nou cu challengerul şi compatriotul Chad Dawson, după verdictul controversat de la primul lor meci, în care s-a pus în joc centura mondială la categoria semigrea. Bernard Hopkins, care la 47 de ani era cel mai în vârstă pugilist din istorie ce deţinea o centură mondială majoră, a pierdut titlul pe 15 octombrie, la Los Angeles, după un meci controversat. Dawson, în vârstă de 29 de ani, a câştigat meciul prin decizie tehnică în repriza a doua, când arbitrul a apreciat că Hopkins s-a accidentat la un umăr după ce Dawson l-a trimis la podea deoarece i s-a prins de spate. Hopkins a rămas lungit pe ring mai multe minute după această scenă ciudată pe care spectatorii nu au apreciat-o.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite