Cerşetori plătiţi să părăsească străzile în timpul CM de crichet, în Bangladesh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Chittagong (Bangladesh) a declarat că vrea să le ofere un salariu zilnic cerşetorilor din localitate pentru ca aceştia să plece de pe străzi în timpul Cupei Mondiale de crichet (19 februarie - 2 aprilie), competiţie organizată de ţara sa alături de India şi Sri Lanka.

Manzur Alam a anunţat că 300 de cerşetori ar putea primi 150 de taka (circa 1,50 euro) pe zi, drept compensaţie pentru pierderea veniturilor lor. Oraşul Chittagong va găzdui două meciuri în cadrul competiţiei de crichet.

"Vrem să nu fie pe străzi, cel puţin în cele două luni ale Cupei Mondiale. Bangladesh găzduieşte un eveniment prestigios, mulţi turişti vor veni şi lor nu le plac cerşetorii", a declarat Alam.

Alam urmează să aibă o întâlnire cu asociaţiile de cerşetori, miercuri, pentru a rezolva detaliile privind aceste sume şi a discuta şi alte eventuale beneficii, precum hrană şi haine.

"Vrem să rezolvăm problema cât mai omenesc posibil. Mulţi dintre ei sunt handicapaţi şi mulţi au copii la şcoală. Acesta este motivul pentru care trebuie să fie plătiţi", a declarat Manzur Alam.

Potrivit unui studiu din 2005, în Bangladesh se află circa 700.000 de cerşetori, în marile oraşe aceştia primind în medie 100 taka pe zi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite