FOTOGALERIE Explozie de lumini și muzică la închiderea Jocurilor Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un show de 15 milioane de lire sterline și zeci de vedete, Jocurile Olimpice de la Londra s-au încheiat cel puțin la fel de grandios precum au început. În cadrul festivității, sportivii români au defilat în frunte cu portdrapelul Sandra Izbaşa.

Spectatorii și telespectatorii au avut parte de un spectacol incendiar, presărat cu momente care aminteau de istoria și cultura britanice.

La acest show total au contribuit unele dintre cele mai mari vedete ale muzicii britanice, mii de voluntari, dar şi mai multe personalităţi din Brazilia, următoarea gazdă a Olimpiadei.

Ceremonia a început după bătăile unei replici a celebrului Big Ben, după ce spectatorii prezenţi în tribune, 80.000, au numărat la unison.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi preşedintele CIO, Jacques Rogge, au fost invitaţi, apoi, în arenă, în aplauzele spectatorilor în loja regală, unde se afla şi ducesa de Cambridge, Catherine.

Imnul Regatului Unit a fost intonat în cor de public, sub îndrumarea orchestrei simfonice şi a Urban Voices Collective, iar drapelul britanic a fost înălţat.

Spectacolul a continuat cu momentele artistice ale Madness, One Direction, Pet Shop Boys şi Ray Davies, dar şi reprezentaţii ale trupei de acrobaţie Spellbound, formată din 30 de gimnaşti, şi grupului de percuţie Stomp.

Cel mai aşteptat moment al serii pentru mulţi fani din întreaga lume a fost apariţia trupei Spice Girls, reunită special pentru această ocazie. Emma Bunton, Mel C, Victoria Beckham, Geri Halliwell and Mel B au intrat pe stadion cu cinci taxiuri iniţial negre, care treptat s-au colorat cu mii de lumini. După ce au cântat melodia lor de debut, "Wannabe", ele s-au urcat pe maşini şi au făcut turul stadionului, cântând "Spice up your Life".

După ce Jocurile au fost declarate închise, flacăra olimpică s-a deschis în 204 "petale", deasupra apărând o pasăre de foc, moment însoţit de o nouă surpriză: trupa Take That cântând "Rule the world". Deasupra stadionului s-au aprins focuri de artificii, iar peste 200 de balerine de la Baletul Regal s-au îndreptat în paşi de dans către petale, care s-au stins.

Show-ul s-a încheiat într-o atmosferă incendiară, cu legendara trupă The Who.

VEZI FOTOGALERIE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite