Cătălina Ponor a primit undă verde pentru competiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tripla campioană olimpică Cătălina Ponor va putea concura din nou de la 1 octombrie. La 24 de ani, Ponor s-a integrat perfect printre colegele sale mai tinere pe care le ajută cu sfaturi şi cărora le împărtăşeşte din experienţa sa.

Tripla campioană olimpică de la Atena şi-a propus un obiectiv concret pentru viitor. „Îmi doresc să câştig medalii la Londra. Mi-e dor de podiumul olimpic", ne-a mărturisit ea, între două şedinţe de pregătire din cantonamentul de la Izvorani. Veterana lotului este încrezătoare şi speră să  poată  ajuta echipa aşa cum o făcea în perioada sa de glorie.

„Mă simt excelent. Antrenamentele merg bine, chiar mai bine decât am sperat. Pregătesc pentru Mondiale trei aparate: sol, bârnă şi sărituri, şi sper să iau măcar o medalie la unul dintre ele, dar cel mai mult îmi doresc să ajut echipa. Obiectivul nu este unul individual ci calificarea între cele opt echipe care vor merge la Olimpiadă", ne-a spus gimnasta în vârstă de 24 de ani.

„Vreau medalii la sol şi la bârnă"

Cătălina este într-o formă fizică aproape de invidiat. Cu toate acestea, ea îşi menţine modestia în ceea ce priveşte şansele sale la medalii. „Cred că cele mai mari şanse le am la bârnă şi la sol, dar ştiţi cum e, într-un concurs de gimnastică se pot întâmpla multe. Tot ce contează în acest moment este să ne pregătim cum trebuie şi să fim sănătoase. Fetele au făcut o treabă excelentă la Europene, iar eu sunt convinsă că le pot ajuta la Mondiale.  La individual compus nu mă gândesc. Întotdeauna am avut o teamă de paralele. În acest moment îmi este imposibil să mă ridic la acel nivel".

A renunţat la bursă

Odată cu revenirea oficială în cadrul lotului, Cătălina a pierdut renta viageră lunară în valoare de 6.000 de lei pe care o primea. În acest moment, ea primeşte o indemnizaţie de efort în valoare de 1.000 de lei lunar. Ea a reluat colaborarea cu CS Dinamo, iar în plus unul dintre sponsorii lotului îi mai acordă o bursă pentru a suplini pierderea rentei.

Atât Ponor cât şi Marian Drăgulescu au primit undă verde pentru competiţiile internaţionale începând de la 1 octombrie. Conform regulamentelor internaţionale, federaţiile nu au voie să folosească sportivi în competiţii dacă aceştia nu sunt trecuţi în echipa lărgită anunţată la Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) cu cel puţin 6 luni înaintea respectivei competiţii. Motivele ţin de testele antidoping, iar Ponor a fost controlată deja săptămâna trecută, la cerinţa Agenţiei Mondiale Antidoping. Cum Campionatele Mondiale de la Tokyo au loc în perioada 7-16 octombrie 2011, Ponor şi Drăgulescu vor avea dreptul de a face parte din lotul României.

Cătălina Ponor

- Data naşterii: 20 august 1987
- Locul naşterii: Constanţa
- Legitimată la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti
- Aparatele ei favorite: solul şi bărna

Palmares

Jocurile Olimpice Atena 2004:

- aur cu echipa;
- aur la bârnă;
- aur la sol;

Campionate Mondiale:

- argint la bârnă, sol şi cu echipa la CM 2003;
- bronz la bârnă la CM 2005;
- bronz cu echipa la CM 2007

Campionate Europene:

- aur la sol, bârnă şi cu echipa la CE 2004;
- aur la bârnă la CE 2005;
- aur la bârnă la CE 2006;
- argint cu echipa la CE 2006;
- bronz la sol la CE 2006

"Sunt o persoană cu voinţă de fier. Voi face tot ce-mi stă în putere să ajut echipa. Nu-mi este frică de critici."
Cătălina Ponor
gimnastă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite