Cârstea: "Nu mă ating de mâncarea lor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra jucătoare de tenis se teme de adversarele sale de la Beijing, precum şi de gastronomia chineză La numai 18 ani, Sorana Cârstea a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice din China.

Tânăra jucătoare de tenis se teme de adversarele sale de la Beijing, precum şi de gastronomia chineză

La numai 18 ani, Sorana Cârstea a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice din China. Va fi prima ei participare la cel mai important eveniment sportiv de pe planetă.

Născută la Târgovişte, la 7 aprilie 1990, Sorana Cârstea a început tenisul la vârsta de patru ani. În 2006, a pătruns în circuitul profesionist şi, după numai doi ani, a reuşit să se califice la Olimpiadă.

O performanţă extraordinară pentru o jucătoare de 18 ani. "Mă bucur că, la vârsta mea, am reuşit să ajung la Olimpiadă. Mă aştept să fie ceva deosebit.

O atmosferă unică, mai ales că este o competiţie ce are loc o dată la patru ani", a spus Sorana, cea care a fost până în Las Vegas pentru un stagiu de pregătire menit s-o facă mai puternică pentru J.O.

"În Las Vegas, m-am antrenat cu Gil Reyes, cel care a lucrat şi cu Agassi. Am făcut o pregătire fizică foarte bună şi sper să facă faţă la JO", a precizat jucătoarea. Cu toate acestea, ea nu se aşteaptă la cine ştie ce performanţe.

"Este un tablou de 64 de jucătoare, cele mai bune din lume, şi vin toate. Este ca un turneu de Grand Slam", a mărturist tenismena care, în China, va fi însoţită de antrenoarea ei, Alina Tecşor.

Nu-i cunoaşte pe ceilalţi sportivi

Calificarea la J.O. din China a adus şi o altfel de bucurie în sufletul Soranei. Bucuria de a-i cunoaşte pe ceilalţi olimpici, olimpici despre care nu a citit decât prin ziare.

"Mă bucur că voi avea şansa să văd şi celelalte sporturi. Tenisul este un sport individual şi nu prea am şansa să mă intersectez cu ceilalţi sportivi şi astfel să leg relaţii cu ei. Din delegaţia prezentă la Olimpiadă nu cunosc pe nimeni", a mai spus tenismena.

Nu va încerca mâncarea chinezească

Olimpiada de la Beijing îi va permite Soranei, pentru prima oară în viaţă, să pună piciorul în China. Deşi curioasă din fire, ea nu este dispusă să testeze mâncarea locală.

"În general, eu mănânc salate, pui şi paste. De asemenea, îmi place mâncarea japoneză, dar nu cred că mă pot atinge de cea chinezească. Este totuşi prea mult pentru mine", a mai dezvăluit Sorana.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite