Câmpulung de... Muntenegru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpic Team Autoconstruct s-a afiliat la federaţia din fosta republică iugoslavă. Cu statut de echipă continentală din 2011, ea va participa la o serie de curse cicliste cu coeficient ridicat. Cel mai cunoscut rutier care va concura pentru echipa argeşeană este olandezul Sierd Steigenga, unul dintre animatorii ediţiilor trecute ale Turului României.

Am trăit să o vedem şi pe asta! Echipa de ciclism Olimpic Team Autoconstruct din Câmpulung Muscel s-a afiliat recent la Federaţia din Muntenegru. Altfel spus, ea va concura anul viitor sub drapelul fostei republici iugoslave.

„Olimpic Team Autoconstruct are ambiţii mari. Ea va avea în viitorul apropiat statutul de echipă continentală, cel mai înalt deţinut până acum de grupările din ciclismul românesc. Acesta îi dă dreptul să participe la curse cu coeficient mai ridicat din calendarul Uniunii Internaţionale de Ciclism", a declarat pentru „Adevărul Sporturi" preşedintele Constantin Cârstea.

Participantă la ultimele ediţii ale Turului României, echipa din Câmpulung a căutat în ultimul timp să-şi asigure un sprijin mai mare din partea organismelor care supervizează acest sport. Şi, din câte se pare, l-a găsit în Muntenegru, la federaţia de specialitate de acolo. Au fost demarate procedurile de afiliere, acestea fiind finalizate recent.

Cum Olimpic Team are statut de echipă Continentală, un reprezentant al UCI a fost recent în România, acesta făcând o vizită de documentare la gruparea argeşeană. A fost inspectată baza clubului, verificate condiţiile de care aceasta beneficiază. De altfel, UCI l-a desemnat pe Norman Shelmerdine drept consilier pe lângă team-ul din Câmpulung.

Sierd Steigenga a fost legitimat  

Condusă de managerul general Viorel Rusu, avându-l ca manager pe Cristian Pîrlici, Olimpic Team Autoconstruct are în componenţă atât ciclişti autohtoni, cât şi străini. Din primul grup fac parte Marius Cojocaru, George Stancu, Bogdan Vlad, Alexandru Grigore, şi Andrei Cârstea. În celălalt se află Sierd Steigenga, unul dintre animatorii Turului României în ultimii ani, Wim Botman (ambii din Olanda), Evgheni Vilesov (Rusia), Verciuc Veaceslav şi Mihai Mironav (ambii din Moldova), precum şi Robert Hudgson (Australia).

Pe lângă aceşti rutieri, Olimpic Team Autoconstruct va conta şi pe doi sportivi din Germania, negocierile cu ei fiind în curs de finalizare.

Rugbiştii din Cristian s-au afiliat în Cipru

Echipa de ciclism din Câmpulung Muscel nu este prima entitate sportivă din ţara noastră care se afiliază la un for din afara României. La sfârşitul anilor '90, echipa de rugby din Cristian (judeţul Braşov), care activa în liga a doua, a ajuns în conflict cu federaţia de la Bucureşti. Şi patronul acesteia a decis să joace în campionatul din Cipru...

Nu pentru mult timp însă, respectiva grupare trecând mai apoi în uitare.

Cursele la care va participa Olimpic Team Autoconstruct în 2010

18-21 martie: Istrian Spring Trophy (Croaţia / coeficient 2,2)
23 şi 24 aprilie: Banja Luka - Belgrad (Serbia / 1,2)
29 aprilie - 2 mai: Turul Muntenegrului  (2,2)
6-9 mai: Turul Halkidiki (Grecia / 2,2)
13-16 mai: Cursă în Austria (2,2)
28-31 mai: Tur Trakya (Turcia / 2,2)
5-12 iunie: Turul României (2,2)
14-20 iunie: Turul Serbiei (2,2)
12-15 august: Turul Secuiesc (2,2)
26-30 august: Turul Victoriei (Turcia / 2,2)
10-13 septembrie: Turul Marmara (Turcia / 2,2) (*)
23-15 septembrie: Turul Vojvodina (Serbia / 1,2)
1-4 octombrie: Turul Galipoli (Turcia / 2,2)
(*) sau Turul Croaţiei (8-13 septembrie / 2,2)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite