Campionii de vară sunt aproape de colegii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Brânză,  una dintre cele mai  mari scrimere ale  lumii, îşi doreşte  să practice snow-boarding-ul în viitor
Ana Maria Brânză, una dintre cele mai mari scrimere ale lumii, îşi doreşte să practice snow-boarding-ul în viitor

Aflaţi în focurile celui mai mare eveniment sportiv, atleţii români care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Vancouver au, din faţa televizoarelor, susţinători printre campionii olimpici de vară de la Beijing. Practicanţi sau doar privitori ai sporturilor de iarnă, campionii de la Beijing îi încurajează şi le ţin pumnii colegilor hibernali.

Constantina Diţă, Geta Andrunache, Alina Dumitru, Ana Maria Brânză şi Mihai Covaliu sunt doar câţiva dintre medaliaţii olimpici de la Beijing care îi vor urmări şi îi vor susţine pe reprezentanţii noştri.

Pentru relaxare şi amuzament, o parte dintre ei practică sporturile de iarnă. „Brânzici", cum este alintată de prieteni vicecampioana olimpică la scrimă, Ana Maria Brânză, a petrecut în această iarnă un concediu de vis pe pârtiile de la Bansko, din Bulgaria. Mare iubitoare a sporturilor extreme, Ana Maria a cochetat în Bulgaria şi cu placa de snowboard.

Totul a fost însă doar o glumă, spadasina s-a echipat într-un costum roz şi a pozat în această ipostază doar pentru amuzamentul amicilor.„Cu placa e destul de greu şi o voi testa doar după ce mă las de sport pentru că e prea riscant acum. Nici cu sania nu m-am jucat de teama unei accidentări. Eu m-am dat pe pârtie cu schiuri de mărime mică. Dacă ştii să patinezi, e chiar superuşor", spune vicecampioana olimpică de la Beijing.

„Copiii ăştia fac minuni!"

Ana Maria Brânză îi laudă pe cei doi proaspeţi campioni mondiali de juniori ai României în sporturile de iarnă, Reka Ferencz (biatlon) şi Paul Pepene (schi fond). Aflată la recuperare la Sinaia, spadasina i-a încurajat de la distanţă pe sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Vancouver.

„Nu sunt eu foarte pasionată de sporturile de iarnă, dar am auzit de ultimele performanţe. Am văzut şi câteva reportaje de cum se antrenează, vai de mama lor, săracii... Copiii aştia fac minuni, este aproape la fel ca la săriturile în apă, unde ai noştri sar mai mult pe saltele. Cu atât mai mult, merită respectul nostru şi le urez baftă la Olimpiadă"

Fire dintr-o bucată, vicecampioana olimpică nu s-a sfiit să vorbească şi despre neajunsurile financiare ale celor care practică sporturile de iarnă la noi în ţară: „Singurul lucru care îi mai încântă pe aceşti campioni este că au ocazia să iasă des din ţară, dar o să se sature şi de văzut lumea. Asta nu ţine toată viaţa şi, din păcate, mulţi dintre ei tot pe banii părinţilor trăiesc. Ocazional, mai sunt amăgiţi cu o premiere, o îndemnizaţie ceva".

Alina Dumitru: „La Olimpiadă orice e posibil"

Campioană olimpică la Beijing, judoka Alina Dumitru îi urmăreşte pe sportivii români de la Vancouver. Din proprie experienţă, Alina îi încurajează pe aceştia şi îi îndeamnă să creadă în visurile lor. „Să aibă încredere în ei deoarece la Olimpiadă orice este posibil", a spus sportiva, care se uită de obicei la concursurile de patinaj şi sărituri cu schiurile.

Constantina Diţă:„În liceu am concurat la sanie"

Campioană olimpică la maraton, Constantina Diţă abia aştepta să înceapă JO. „Mă uit şi dacă nu e Olimpiadă la patinaj şi la schi alpin. Singurul sport de iarnă pe care îl mai fac din când în când este să mă dau cu sania. În liceu chiar am participat la faza pe judeţ. Însă, când am ajuns pe pistă şi am luat viteză foarte mare, am zis că nu e de mine", a povestit ea.

Mihai Covaliu: „Sunt fan Ahonen!"

Campion olimpic în 2000 la Sydney, Mihai Covaliu este un mare împătimit al sporturilor de iarnă. Originar din Braşov, fostul mare sabrer se simte ca peştele în apă pe pârtia de schi. „Îmi place să schiez şi ocazional mai şi merg la patinaj. Urmăresc la televizor săriturile cu schiurile şi sunt un fan al lui Ahonen", afirmă actualul antrenor al lotului olimpic de sabie.

Geta Andrunache: „Patinajul este sportul preferat!"

Deşi a decis să renunţe definitiv la carieră după ce a devenit mămică pentru a doua oară, cvintupla campioană olimpică la canotaj Georgeta Andrunache-Damian a rămas ataşată de lumea sportului. „O să mă uit sigur la JO, mai ales că patinajul e sportul meu preferat. Românilor le ţin pumnii şi am încredere în ei", a spus optimistă fosta mare canotoare.

TVR oferă premii telespectatorilor la JO

Românii au stat cu ochii aţintiţi pe micile ecrane la startul Olimpiadei. TVR 1 a fost lider de audientă în intervalul orar 16.00 - 18.47, când a difuzată, în reluare, Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice. Festivitatea a înregistrat un rating mediu la nivel naţional de 3,4% şi o cotă de piaţă medie de 9,7%, fiind urmărită de 683.000 de telespectatori.

Minutul ,,de aur" al programului la nivel naţional a fost înregistrat la ora 17.20, când 900 mii de telespectatori urmăreau TVR 1 (rating 4,4%, share 13,2%).

Iubitorii sporturilor albe care vor urmări pe Jocurile Olimpice de iarnă (12-28 februarie) la televiziunea naţională au posibilitatea de a câştiga şase camere video full HD şi un sistem home cinema.Telespectatorii trebuie doar să reţină indiciul fiecărei săptămâni menţionat de comentatori şi să se înscrie la concurs pe site-ul: www.tvr.ro/jo2010.

Cele mai importante transmisiuni ale TVR1 şi TVR2 le puteţi urmări în pagina 14.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite