Campionii României, un volum dedicat gloriilor sportului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Un număr de 54 campioni şi antrenori români, care au dus faima sportului nostru şi a României în lume, tot atâtea modele de urmat penru tinerii de azi, şi-au găsit locul în volumul Campionii României, lansat joi în condiţii grafice de excepţie la mall-ul AFI Palace Cotroceni.

Cartea cuprinde palmaresurile, fotografii şi interviuri cu cei 54 de mari campioni şi antrenori, fiind rezultatul unui proiect demarat încă din 2004 de Geogiana Mecu şi Rachad El Jisr. Autoarea Georgiana Mecu nu a cuprins în paginile cărţii toţi marii campioni români, dar a promis că o va face în următoarele ediţii ale volumului.

''Este o lucrare de colecţie, scrisă din suflet, pentru că aceşti mari campioni sunt modele de urmat'', a declarat Georgiana Mecu. Rachad El Jisr a dorit ca acest volum să pună în lumină campionii români. ''Avem foarte multe modele pozitive, ce inspiră, atât în sport cât şi în alte domenii, dar care nu sunt puse în lumină. Cred că această carte poate inspira alţi oameni să cread în propriile forţe, pentru a-şi atinge ţelurile pe care şi le propun''.

La lansarea cărţii au fost prezenţi Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Nicoleta Grasu, Doina Melinte, Monica Iagăr, Otilia Bădescu, Diana Oprea, Mihai Covaliu, Maria Fumea şi Octavian Bellu, care au lăudat la unison acest proiect.

Constanţa Burcică, Lucian Bute, Nadia Comăneci. Mihai Covaliu, Georgeta Damian Andrunache, Leonard Doroftei, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Gheorghe Hagi, Luminiţa Dinu Huţupan, Sandra Izbaşa, Ilie Năstase, Camelia Potec, Gabriela Szabo, Nicu Vlad şi Marius Urzică sunt o parte dintre cei 54 de campioni prezentaţi în Campionii României.

Octavian Bellu, antrenor de legendă a gimnasticii româneşti aprecia că ''este foarte bună această iniţiativă, pentru că literatura cu temă sportivă este foarte săracă. Astfel de lucrări aduc în atenţia publicului sportivi care, unii dintre ei din păcate şi pe nedrept nu sunt atât de bine mediatizaţi. Sunt nume de rezonanţă, pe care lumea îi recunoaşte pe stradă şi alţii care trec neobservaţi, şi nu este normal. Este un început,să sperăm că performanţele sportului românesc vor fi atât de spectaculoase şi în continuare, încât să-şi facă loc şi alţi sportivi şi antrenori în astfel de volume''.

Cartea, ce cuprinde 145 de pagini, a fost pusă în vânzare la preţul de 67 lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite