Campioana îşi vinde medaliile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Karatista Denisa Adam, de 12 ori campioană naţională la kata individual, cere 20.000 de euro pentru medaliile şi trofeele sale. Cu banii pe care speră să-i adune, tânăra de 15 ani vrea să cumpere un microbuz care să o ducă pe ea şi pe cei nouă colegi de club la diverse competiţii.

Anunţul Denisei este simplu şi franc. Vrea 20.000 euro pentru cele 60 de medalii de aur cucerite în cariera sa sportivă. A hotărât să se despartă de medaliile sale în urma unei „şedinţe de familie”.

La început s-au gândit să le vândă separat, prin intermediul internetului, dar, pentru că erau prea multe, au decis să nu le despartă şi să le vândă „la pachet”.

„Nu am vrut să ajungem aici dar se pare că este singura soluţie pentru a putea merge mai departe. Am făcut un consiliu de familie şi, împreună cu fata, am căzut de acord să le vindem. Preţul total este de 20 de mii de euro. Cu banii aceştia vrem să ne luăm un microbuz”, ne-a spus Octavian Adam, tatăl şi antrenorul Denisei.

Denisa Adam are, la doar 15 ani, 12 titluri naţionale la kata individual şi este campioană europeană la kata pe echipe. Este vedeta clubului Kanku-Dai din Bacău, dar a descoperit că banii şi gloria nu merg întotdeauna mână în mână.

Atât ea, cât şi alţi nouă colegi de la clubul unde activează, nu-şi permit să participe la Campionatul European de Kumite de la Logano (Elveţia), care se va desfăşura în perioada 24-25 aprilie.

„Avem nevoie de 5.000 de euro pentru a putea merge la europene. Kumite nu este recunoscut ca sport olimpic şi atunci, pe noi, nu ne finanţează nimeni.

Îmi vând medaliile pentru a strânge banii necesari achiziţionării unui microbuz. Avem nevoie de el pentru deplasări la competiţii”, ne-a declarat Denisa.

Sora mai mare a Denisei a votat „împotrivă” la consiliul de familie, dar, până la urmă, a acceptat decizia majorităţii. „Nu poţi renunţa la toate aceste medalii foarte uşor, când te gândeşti că în spatele lor sunt atâţia ani de muncă şi sacrificii”, a subliniat Larisa Adam, la rândul ei deţinătoare a centurii negre.

A renunţat la trofee pentru colegii ei

Sportiva nu este la prima ei decizie de a renunţa la medalii. Denisa a donat, de-a lungul anilor, o parte din medaliile ei colegilor de la club, fiindcă nu existau bani pentru cumpărarea de medalii noi.

„Colegii mei trebuiau premiaţi în diverse competiţii şi, atunci, medaliile mele au fost singura soluţie pentru a ieşi din impas”, a mai spus sportiva.

Singurul trofeul la care Denisa nu vrea să renunţe este cel primit în 2008 de la fosta campioană olimpică Doina Melinte, în semn de mulţumire pentru meritele aduse în sportul băcăuan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite