Campioana olimpică, debut cu stângul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lituania reuşeşte o victorie surprinzătoare în faţa Argentinei, medaliata cu aur de la Atena După un meci echilibrat şi un final de infarct, balticii au învins cu 79-75. În celelalte

Lituania reuşeşte o victorie surprinzătoare în faţa Argentinei, medaliata cu aur de la Atena

După un meci echilibrat şi un final de infarct, balticii au învins cu 79-75. În celelalte partide din prima zi s-au înregistrat rezultate aşteptate.

Turneul masculin de baschet a furnizat surprize încă din prima zi a competiţiei. Naţionala Lituaniei, care nu era considerată printre favorite la Beijing, a reuşit să treacă de Argentina, campioana olimpică en titre.

Linas Kleiza, jucătorul lituanian care evoluează în NBA la Denver Nuggets, a reuşit un coş de excepţie de la trei puncte atunci când mai erau 2,5 secunde de joc şi scorul era egal 75-75.

Lituanienii au reuşit surprinzător o intercepţie pe repunerea argentinienilor, iar aceştia au fost nevoiţi să faulteze. Ramunas Siskaukas a fost cel care a stabilit scorul final al partidei, transformând una dintre cele două aruncări libere de care a beneficiat.

Lituania ar fi putut avea un final mult mai liniştit de partidă, conducând la 11 puncte diferenţă, 75-64, când mai erau 3 minute şi 23 de secunde până la finalul timpului regulamentar. Dar Argentina şi-a adus parcă aminte că este campioană olimpică şi a reuşit un forcing de 11 puncte consecutiv pentru a egala situaţia pe tabelă.

Argentina a fost departe de evoluţiile de la ultimele competiţii internaţionale, vedetele din NBA, Manu Ginobili, Luis Scola sau Fabricio Oberto găsind greu drumul spre coş printr-o apărare la sânge a lituanienilor.

Spania a depăşit uşor Grecia

Într-o reeditare a finalei Campionatului Mondial din Japonia, 2006, Spania a reuşit încă o dată să învingă Grecia, scor final 81-66. Spania s-a distanţat pentru prima oară în a doua parte a sfertului doi, când au reuşit 13 puncte, primind în schimb numai două pentru un scor la pauză de 35-29. Grecii nu au prins o zi foarte bună de la trei puncte, terminând meciul cu doar 7 coşuri din 20 de încercări.

Cu ajutorul lui Pau Gasol, Rudy Fernandez şi Juan Carlos Navarro, care au marcat până la final jumătate din punctele echipei, Spania s-a distanţat în sfertul al treilea. 13 puncte consecutive înscrise imediat după pauza mare au dus scorul la 50-31, cea mai mare diferenţă înregistrată până în acel moment. Ibericii au gestionat foarte bine finalul de meci şi au înregistrat cea de-a patra victorie în faţa elenilor în ultimii doi ani, din tot atâtea partide.

Croaţia, Germania şi Rusia, fără probleme

Zoran Planinici, Dirk Nowitzky sau Andrei Kirilenko nu au avut parte de adversari dificili la debutul olimpic alături de echipele lor naţionale. Croaţia a trecut de Australia cu 92-77, Planinici reuşind 12 puncte în doar 16 minute jucate. Nowitzky, liderul nemţilor şi al echipei Dallas Mavericks din NBA, şi-a condus naţionala spre victorie în faţa Angolei, scor final 95-66. Rusia lui Andrei Kirilenko a avut o misiune la fel de uşoară cu Iranul, victorie la 22 de puncte diferenţă, 71-49.

Ultima oră

Statele Unite au învins China în ultimul meci disputant ieri în cadrul turneului masculin. Scorul final al partidei a fost 101-70, americanii anunţând prin evoluţia lor că în acest an nu mai sunt dispuşi să cedeze aurul olimpic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite