Camelia Lupaşcu: "Aurul de la europene ne stimulează pentru Mondiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canotoarea Camelia Lupaşcu, dublă medaliată cu bronz la probele de dublurame şi 8+1, la Campionatele Europene, a declarat, pe Aeroportul "HenriCoandă" ca succesul din Portugalia le stimulează pe sportivele din România pentru Campionatele Mondiale.

"A ieşit aşa cum ne-am dorit, pentru că am luat aurul de două ori. Aceste medalii ne stimulează şi mai mult pentru Campionatele Mondiale. Oricum, acolo nu ne vom mai bate doar cu Germania, ci, în special, cu americancele", a spus Lupaşcu.

Colega sa de la proba de dublu rame, precum şi de la 8+1, Nicoleta Albu, a precizat că româncele vor avea mai multă încredere pentru pregătirea Campionatelor Mondiale, care se vor disputa în perioada 30 octombrie - 7 noiembrie, în Noua Zeelandă. "Ne bucurăm foarte mult pentru cele două medalii. Performanţele din Portugalia ne dau foartă multă încredere şi putere pentru încă o lună şi jumătate de antrenamente cât mai avem până la mondiale. Acolo, principalele adversare vor fi americancele, dar nu trebuie să le desconsiderăm nici pe canadience sau pe cele din Noua-Zeelandă, care vor fi la ele acasă".

Antrenorul lotului naţional feminin de canotaj, Mircea Roman, a afirmat că nivelul Campionatelor Europene din acest an a fost unul foarte ridicat: "Cele două medalii reprezintă exact ceea ce ne-am popus, mai ales că în acest an, europenele, fiind înainte de mondiale, au fost cu participare record, cu un nivel foarte bun. Partea de tineret a lotului nostru a fost depăşită. Totuşi, echipa olimpică şi-a făcut încă o dată datoria şi a câştigat probele olimpice, lucru pe care nici Germania nu l-a realizat".

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, care a făcut parte din delegaţia României de la CE de canotaj, a declarat că sportivele care au participat la CE din Portugalia au avut de înfruntat condiţii meteorologice grele. "A fost un Campionat European foarte puternic. Toată lumea a venit să se verifice pentru mondiale. Condiţiile au fost şi ele foarte grele, cu căldură foarte mare, de 34 de grade, şi umiditate. A fost şi vânt, însă a fost bine că nu am avut parte de valuri. Suntem la jumătatea ciclului olimpic, iar noi clădim cu paşi mici dar siguri. Sperăm ca la Londra, rezultatul să fie favorabil şi să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului", a spus Lipă.

Delegaţia României care a participat la Campionatul European de canotaj, din Portugalia, s-a întors în ţară, luni seara, în jurul orei 24.00.

Sportivii români au fost aşteptaţi de familii şi de reprezentanţi ai FR Canotaj, fiind primiţi de aceştia cu flori.

România a cucerit două medalii de aur la CE din Portugalia, la proba de dublu rame, prin echipajul format din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, precum şi la 8+1, avându-le ca protagoniste pe Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Maria Diana Bursuc, Ioana Crãciun, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Camelia Lupaşcu, Eniko Mironcic şi cârmaciul Teodora Stoica.

Sportivii români vor beneficia de o pauză de trei zile, după care îşi vor relua antrenamentele, pentru a se pregăti de Campionatele Mondiale, care se vor disputa pe lacul Karapiro, din Noua Zeelandă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite