Cadou în avans!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Succesul lui Tecău vine la patru ani după ce Andrei Pavel câştigase acelaşi titlu
Succesul lui Tecău vine la patru ani după ce Andrei Pavel câştigase acelaşi titlu

Horia Tecău a cucerit sâmbătă primul titlu ATP al carierei sale, cu doar trei zile înainte să împlinească 25 de ani şi va ocupa locul 38 în ierarhia ATP la dublu în această săptămână. Deşi a intrat pe tabloul principal de la Auckland doar după ce a acceptat să facă pereche cu un localnic, constăţeanul a realizat una dintre surprizele acestui debut de sezon.

Perechea Horia Tecău (România)/ Marcus Daniell (Noua Zeelandă) a câştigat sâmbătă turneul internaţional masculin de tenis de la Auckland, dotat cu premii în valoare de 355.500 de dolari.

În finală, Tecău şi Daniell au trecut în 80 de minute, cu 7-5, 6-4, de brazilienii Marcelo Melo şi Bruno Soares, doi specialişti ai probei.

Fost campion de juniori la Wimbledon în proba de dublu în 2002, Horia Tecău a confirmat astfel, în sfârşit, o parte din talentul imens de care dispune.

Istoria primului său titlu ATP din carieră va rămâne peste ani o adevărată poveste de spus nepoţilor. Ajuns în Noua Zeelandă, românul nu a mai putut face pereche cu partenerul său, brazilianul Andre Sa, dar acest ghinion avea să se tranforme într-o întâmplare fericită.

Tecău l-a rugat pe directorul turneului, Richard Palmer, să-i ofere un wild card. Acesta a răspuns afirmativ, cu o condiţie: Horia să facă pereche cu localnicul Marcus Daniell (20 de ani), un puşti originar din Wairarapa, regiune aflată în apropierea capitalei Wellington.

Şi-a cunoscut partenerul la antrenamente

Aflat abia pe locul 670 ATP la dublu, Marcus Daniell nu este nici măcar un specialist al acestei probe. Mai interesant este că Tecău şi tenismenul neo-zeelandez au dat pentru prima oară ochii unul cu altul cu doar câteva ore înainte să intre pe terenul de la Auckland.

"Ne-am antrenat un pic împreună. Am exersat lucruri la care el probabil nu lucrează în mod normal pentru că se pregăteşte ma,i mult pentru simplu", a recunoscut fericit Horia, care va primi pentru performanţa sa 9.750 de dolari şi 250 de puncte ATP.

"Este pur şi simplu incredibil. Cel mai mare beneficiu pentru mine este încrederea că de-acum încolo pot juca cu aceşti băieţi la acest nivel", a exultat şi neo-zeelandezul Marcus Daniell după terminarea finalei de la Auckland.

Traseu dificil pentru Australian Open

Tecău, care va împlini marţi 25 de ani, se află la primul său titlu ATP după ce în 2009 pierduse două finale, la Stuttgart (cu Victor Hănescu) şi la Kitzbuhel (cu Andrei Pavel).

După succesul de la Auckland, gigantul de 1,93 metri a urcat pe locul 38 ATP, cea mai bună poziţie din carieră. Horia va participa în această săptămână la Australian Open, turneu de Mare Şlem unde juca o finală la juniori în 2002 împreună cu Florin Mergea.

La Melbourne, românul va face pereche cu argentinianul Lucas Arnold Ker, iar cei doi vor avea o sarcină dificilă în turul inaugural, urmând a întâlni perechea Michael Iujnîi (Rusia)/ Wesley Moodie (Africa de Sud), ultimul fiind campion la Wimbledon în 2005 şi finalist la Roland Garros în 2009.

Dacă vor trece în turul secund, Tecău şi partenerul său ar putea da piept cu favoriţii nr.3, cehul Lukas Dlouhy şi indianul Leander Paes.

"Nu m-am gândit niciodată că putem câştiga titlul, dar am fost totuşi încrezător că putem juca bine şi că vom alcătui o echipă greu de bătut."
Horia Tecău
tenismen

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite