Morariu: "Constituim acum o fundaţie a muzeului care poate să împrumute de la marii campioni trofeele lor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Morariu
Octavian Morariu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat, miercuri, că forul pe care îl conduce va constitui o fundaţie prin intermediul căreia să împrumute trofeele foştilor campioni pentru a le putea expune în Muzeul Sportului.

Oficialul COSR consideră că sportivilor le va fi foarte greu să vândă trofeele pe care le-au câştigat. "Eu cred că marii noştri campioni vor avea ezitări în a-şi vinde trofeele, eu personal nu aş face-o. Dar noi constituim acum o fundaţie a muzeului care poate să împrumute de la marii campioni trofeele lor, să le expună pe o perioadă definită sau nu, dar acestea să rămână în proprietatea campionilor. Mie personal mi-e imposibil să cer unui campion să-şi dea trofeul. Dacă mie mi-ar cere cineva tricoul cu care am jucat la Barbarians, nicio sumă cu oricâte zerouri nu mi-ar fi de ajuns. Facem o fundaţie unde campionii îşi pot lăsa trofeele în custodie. Tot ce vom putea cumpăra, vom cumpăra, dar nu trebuie să fie nişte sume exorbitante pentru că prioritatea noastră rămân sportivii şi trebuie să finanţăm activitatea lor. Dar în mod sigur ne vom uita cu mare atenţie la achiziţionarea de astfel de trofee", a declarat Morariu la Muzeul Sportului, unde a fost inaugurată o expoziţie temporară.

În ceea ce priveşte valoarea exponatelor din muzeu, Morariu a spus că acestea sunt inestimabile. "Muzeul le e destinat copiilor în primul rând, vreau să înţeleagă că pot ajunge la marea performanţă numai cu multă muncă, seriozitate şi fără să trişezi. Dacă îmi cereţi să-i dau muzeului o valoare cu zerouri, cred că mi-ar trebui foarte multe zerouri, este inestimabil. E vorba de istoria sportului dar şi de istoria ţării noastre. Nu pot spune că am un exponat preferat", a mai spus Morariu.

Expoziţia temporară de la Muzeului Sportului, găzduit de sediul COSR, a fost deschisă miercuri şi va putea fi vizitată gratuit între orele 10.00 şi 16.00. În cadrul expoziţiei sunt expuse trofee obţinute de sportivii români de-a lungul timpului, acte de înfiinţare a unor organizaţii sportive, statui, fotografii de epocă, plachete, distincţii, dar şi obiecte aparţind sportivilor. La inaugurarea expoziţiei au participat aproximativ 150 de copii de la cluburi sportive din Bucureşti. Ministrul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a lipsit de la eveniment, deşi a fost invitat de preşedintele COSR, Octavian Morariu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite