CM de gimnastică: UPDATE Echipa masculină de gimnastică a României, locul 8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa masculină de gimnastică a României s-a clasat, miercuri, pe locul 8, cu un total de 245.175 puncte, la Campionatul Mondial de la Tokyo.

Lipsiţi de aportul lui Marian Drăgulescu, accidentat şi retras din finala pe echipe şi cea la individual compus, gimnaştii români au fost urmăriţi de ghinion încă din debutul finalei. Cu un handicap de aproximativ 15 puncte din start, gimnaştii tricolori nu au mai avut şansa de a lupta pentru o clasare în partea de sus a ierarhiei, încheind finala pe echipe pe ultima poziţie, a 8-a.

În calificări, România a încheiat pe locul 7, obţinând şi "biletele" pentru Jocurile Olimpice.

China şi-a păstrat titlul mondial pe echipe, câştigând cu un total de 275.161 puncte) şi fiind urmată pe podium de Japonia (273.093) şi de SUA (273.083). Pe celelalte locuri s-au clasat Rusia, Ucraina, Germania, Coreea de Sud şi România.

România va mai avea reprezentanţi în finalele individuale, după cum urmează: Flavius Koczi la individual compus şi sol, Marian Drăgulescu la sărituri şi sol, Marius Berbecar la paralele.

Început extrem de prost pentru echipa masculină de gimnastică în finala pe echipe de la CM de la Tokyo. Băieţii au început la sărituri, unul dintre aparatele de bază a băieţilor, săriturile. Marius Berbecar, care a deschis concursul la acest aparat, a încercat să execute o săritură "Drăgulescu", dar a ratat complet aterizarea, căzând pe spate. A fost notat cu 0.000.

Berbecar l-a înlocuit pe Drăgulescu după ce multiplul campion mondial, după ce multiplul campion mondial la acest aparat s-a accidentat în calificări şi medicii delegaţiei noastre au hotărât să îl scoată din concursul pe echipe şi de la individual compus pentru a îl menaja pentru finalele pe aparate.

În 2007, echipa feminină a României a urcat pe ultima treaptă a podiumului în comcursul pe echipe, după ce sportiva din Ucraina, Ekaterina Kramarenko, a obţinut la fel ca şi Berbecar 0.000, tot la sărituri, după ce aceasta nu a reuşit să atingă masa de sărituri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite