CM de GIMNASTICĂ: Fetele încep calificările cu paralele şi termină cu săriturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au stabilit ordinea şi componenţa  lotului pentru calificările la feminin, care încep mâine, la ora  14.30, la Ahoy Arena din Rotterdam, acolo unde se desfăşoara cea de a 42-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică. România va evolua prima dată la paralele, apoi bârnă, sol şi sărituri, în a treia subdiviziune din cele 12.

Astăzi, fetele au făcut o ultimă pregătire înainte de marele start, axându-se mai mult pe paralele, aparatul care reprezintă punctul slab al echipei. Ajutate şi încurajate de Sandra Izbaşa să pregătească paralele, Ana, Raluca, Diana şi Gabriela au exersat pe rând. Dintre toate, Porgras -medaliată anul trecut cu bronz la acest aparat- a avut cel mai  curat exerciţiu.

Ordinea de intrare a tricolorelor, conform site-ului oficial al competiţiei:

Paralele: Raluca Haidu, Gabriela Drăgoi, Amelia Racea, Ana Porgras, Diana Chelaru şi Sandra Izbaşa

Bârnă: Sandra Izbaşa, Amelia Racea, Ana Porgras, Gabriela Drăgoi, Raluca Haidu şi Diana Chelaru

Sol: Raluca Haidu, Diana Chelaru, Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea şi Gabriela Drăgoi

Sărituri: Raluca Haidu, Amelia Racea, Sandra Izbaşa, Diana Chelaru, Ana Porgras şi Gabriela Drăgoi

 Cerasela Pătraşcu este rezervă.

Gimnastele noastre, sunt cordonate de un colectiv format din  Octavian Bellu, Florin Cotutiu, Marius Vintilă, Liliana Cosma şi Lucian Sandu.

La actuala ediţie a Campionatelor Mondiale, în concursul feminin participă 35 de echipe, numărul total al sportivelor fiind de 238, diferenţa fiind făcută de înscrierile în disputa individuală.

Miza este una mare pentru echipele participante, deoarece primele 24 intră în următoarea etapă de calificare pentru JO de la Londra, ce va avea loc la CM de la Tokyo de anul viitor. Acolo primele 8 echipe obţin direct biletele pentru Olimpiada din 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite