CANOTAJ: Medalie de argint la Mondiale, la dublu rame, 2000 de metri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CANOTAJ: Medalie de argint la Mondiale, la dublu rame, 2000 de metri!
CANOTAJ: Medalie de argint la Mondiale, la dublu rame, 2000 de metri!

Echipajul românesc format din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu a cucerit sâmbătă medalia de argint la dublu rame în proba de 2.000 de metri la Campioantul Mondial de la Poznan, după ce a fost cronometrat cu timpul de 7.06,64.

Medalia de aur a fost adjudecată de americancele Zsuzsanna Francia şi Erin Cafaro, care au încheiat cursa cu timpul de 7.06,28, în timp ce bronzul i-a revenit Noii Zeelande.

România e campioană olimpică la dublu rame, dar la Beijing echipajul a fost format din Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu.

"Este un rezultat mare pentru fete. am avut o presimţire înainte de cursă pentru mi-a bătut ochiul stâng şi mereu am noroc când mi se întamplă asta.Sper ca acest argint să fie o avanpremieră pentru aurul de la Londra", a declarat în exclusivitate Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, pentru adevărul.ro.

"Aceasta este prima competiţie în care urcam împreună în barcă. Nu ne cunoşteam deloc, echipajul a fost alcătuit pe fugă ca să nu mergem la Mondiale doar cu fetele de la 8+1. Am început să ne acomodam însă foarte repede una cu alta în calificări şi semifinale şi uite că a ieşit foarte bine şi suntem amândouă fericite", a declarat imediat după cursă Camelia Lupaşcu, 23 de ani, cea care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing în calitate de rezervă.

“Sincer nu mă aşteptam să meargă aşa bine. Deşi ne-am îndeplinit deja obiectivul cu ele, vom trage totuşi pentru o medalie. Am multe emoţii pentru ele deorece sunt foarte tinere”, declara ieri antrenorul Mircea Roman şi iată că vorbele sale s-au adeverit.

Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu şi-au vopsit unghiile ieri în culorile tricolorului pentru a avea noroc

Aceasta este prima medalie pentru România la Campionatul Mondial, urmând ca duminică, de la ora 13:48 să fie programată şi finala de la 8+1 în care este calificat şi echipajul tricolor format din Roxana Cogianu, Ionelia Neacşu, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Camelia Lupaşcu, Eniko Barabas şi Teodora Stoica.

image

VEZI CURSA ÎN CARE ROMÂNCELE AU CUCERIT MEDALIA DE ARGINT
  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite