Bute vrea un nou KO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute (dreapta)  se află în faţa unui nou test
Lucian Bute (dreapta) se află în faţa unui nou test

Boxerul român îşi pune mâine-dimineaţă pentru a şasea oară în joc centura de campion mondial la categoria super mijlocie, versiunea IBF. Sportivul nostru este favorit la casele de pariuri. Bute va lupta cu americanul Jesse Brinkley, challangerul desemnat de IBF, un pugilist de 34 de ani, care a câştigat 35 dintre cele 40 de meciuri disputate la profesionişti.

Românul este considerat favorit cert pentru această dispută, lucru recunoscut şi de adversarul său. „O luptă cu Bute este ca un coşmar", a declarat acesta. Lucian se bazează pe viteza şi pe explozia sa, pe care va încerca să şi le pună din nou în valoare.

Diaconu caută reabilitarea

„Sunt armele mele principale. Nu mă interesează faptul că lumea spune despre Brinkley ca va fi un adversar facil pentru mine. El şi-a câştigat statutul de a boxa pentru centură. E normal ca eu să fiu favorit, din moment ce sunt campion mondial şi am 26 de victorii din 26 posibile", a afirmat Bute, supranumit Mister KO, deoarece a încheiat înainte de limită 21 de meciuri. „Sper să mai reuşesc unul", a completat boxerul care ultimele două partide le-a câştigat în repriza a patra, şi respectiv a treia.

Întors la Montreal la finele săptămânii trecute, Bute a stat o zi acasă, după care a intrat în cantonament la un hotel. „Stau în acelaşi loc, în aceeaşi cameră, ca la meciul precedent. Nu e superstiţie, aşa s-a nimerit. Mai am de dat jos 1,5 kilograme, însă voi fi bine la proba cântarului. Am intrat în febra meciului şi abia aştept să urc în ring", a declarat Lucian pentru „Adevărul".

El va fi susţinut în sală şi de un grup numeros de prieteni români, veniţi din ţară sau stabiliţi peste Ocean, între ei aflându-se şi preşedintele FR Box, Rudel Obreja. În gala în care Lucian Bute îşi pune în joc centura, vor mai lupta doi români. După două înfrângeri în faţa lui Jean Pascal şi zece luni de pauză, Adrian Diaconu (32 de ani) se bate cu americanul Omar Sheika într-un meci de zece reprize, la categoria semigrea în versiunea WBC. Fost campion mondial, „Rechinu'" spune că acest meci e vital pentru viitorul său în boxul profesionist. „Trebuie să revin şi sunt mai încrezător ca niciodată în forţele mele!", a declarat Diaconu. Celălalt român care va urca în ring este Ion Ionuţ, alias Jojo Dan. El se va bate cu argentinianul Andres Palo Villafane, într-o partidă de opt reprize.

Transmisie : Meciul Bute- Brinkley va începe, sâmbătă, în jurul orei 6 dimineaţa şi va fi transmis la Radio România Actualităţi, în comentariul lui Adrian Fetecău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite