Bute rămâne pe HBO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul român nu este interesat să boxeze în turneul „Super Six“, organizat de canalul american Showtime. Lucian Bute va pleca astăzi la Miami, în cantonamentul de pregătire al meciului cu Jesse Brinkley, programat pe 15 octombrie la Montreal.

Bute a ţinut să repete reţeta de la ultimele două meciuri, când i-a mers foarte bine, învingându-i după patru reprize pe Librado Andrade şi pe Edison Miranda, şi de aceea merge în America. El va fi însoţit doar de antrenorul Stephane Larouche şi de un preparator fizic, care îi vor fi alături până pe 8 octombrie, când va reveni în Canada.

Bute, supranumit Mister K.O., pentru că din 26 de meciuri, toate câştigate, 21 le-a încheiat înainte de limită, e mulţumit de colaborarea cu HBO, canalul american de televiziune care i-a transmis ultimele partide. „Interesul lor pentru mine a devenit o obişnuinţă. Negociem de la meci la meci şi până acum nu au fost probleme. Din acest motiv nu sunt tentat să intru în turneul Super Six, care e organizat de Showtime, concurentul HBO în SUA", a spus Bute.

La începutul săptămânii trecute, în America apăruse informaţia că Bute va fi cooptat în turneul Super Six, în care se bat cel mai bine cotaţi boxeri ai categoriei supermijlocie, versiunile WBC şi WBA. Lucian e campion la IBF şi ar fi dorit de Showtime în acest concurs. „Prefer să mă bat pe rând cu cei angrenaţi în Super Six, după ce termină ei turneul lor. Deocamdată, programul meu e stabilit şi până la vara anului viitor nu am cum să lupt cu nimeni. Apoi, aştept orice adversar", a mai afirmat românul. Opţiunea sa de a rămâne lângă HBO e cât se poate de logică, din moment ce canalul american e numărul 1 în materie de box, plătind cel mai bine.

„Pascal vorbeşte mult pentru reclamă"

Bute a explicat şi de ce nu vrea un meci cu Jean Pascal, boxerul care l-a bătut de două ori pe Adrian Diaconu la categoria semigrea. Pascal este reprezentatul celuilalt club din Montreal şi în oraş s-a creat o oarecare rivalitate între cei doi.

„Jean Pascal e genul care vorbeşte mult şi se laudă. Nu s-a pus niciodată serios problema unui meci cu el şi din punctul meu de vedere e foarte greu să se facă. Ar trebui ca eu să urc în categorie ceea ce nu-mi convine, deoarece la categoria mea sunt mulţi posibili adversari de valoare, în vreme ce la el sunt destul de puţini. Nici lui nu-i convine să coboare la supermijlocie, aşa că tam-tamul acesta e numai pentru presă", a precizat românul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite