Bute aşteaptă valul cinci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial la categoria supermijlocie îşi va pune din nou în joc centura duminică dimineaţă, la Montreal. William Joopy, Librado Andrade, Fulgencio Zuniga şi din nou Librado Andrade sunt boxerii care au încercat să-i smulgă lui Lucian Bute titlul mondial cucerit în 2007.

Pe 17 aprilie, la sala „Centre Bell" din Montreal, în ring va urca Edison Miranda, un columbian de 29 de ani, care deja s-a autoproclamat viitor campion mondial al categoriei super-mijlocie, versiunea IBF. În celălalt colţ al pătratului împrejmuit de corzi îl aşteaptă Lucian Bute. Românul pare calm şi stăpân pe sine.

„Am încredere în mine, dar nu sunt aşa exaltat în declaraţii. De regulă, cei care se laudă înainte de meci sunt boxeri care mizează mult pe forţă. Gândesc ceva de genul: «Mă duc şi-i rup capul celuilalt». Eu am altă strategie. Pentru mine boxul nu e bătaie, e un şah în ring. Ai nevoie de inteligenţă, viteză, atenţie şi răbdare", a declarat Bute pentru „Adevărul Sporturi".

Gălăţeanul, care boxează de şapte ani la profesionişti, a terminat cantonamentul pe care l-a făcut la Miami şi s-a întors sâmbătă la Montreal. A făcut o zi pauză şi de azi intră în ultima linie dreaptă a pregătirii. „Începe săptămâna patimilor, cea în care mă lupt cu kilogramele şi beau apă doar dacă mor de sete. M-am obişnuit însă cu astfel de situaţii. O să fie bine", promite românul. El va boxa din nou cu sala plină, peste 17.000 de canadieni cumpărând deja biletele la gala de la Montreal.

Canalul american de televiziune HBO, cel care transmite partida peste Ocean, a devansat startul meciului cu o oră, aceasta urmând a începe la ora 22.00 locală (5.00 dimineaţa la Bucureşti), considerând-o de maximă audienţă. Din păcate, în România şansele de transmitere a partidei pe micul ecran sunt aproape nule, nicio televiziune nefiind dispusă să plătească 150.000 de dolari canadieni pentru a da lupta la televizor. Meciul va putea fi însă urmărit la Radio România Actualităţi, în comentariul lui Adrian Fetecău.

„Mister KO" e socotit sportivul numărul 1 din Montreal

Rezident în Canada, unde e stabilit din 2003, Lucian Bute se bucură de o popularitate uriaşă la Montreal. El i-a cucerit pe locuitorii provinciei Quebec, singura francofonă, prin felul său deschis de a fi, dar şi prin faptul că a învăţat relativ repede franceza, limba folosită la Montreal. „Nu ştiam o boabă când am venit aici, iar după primul meci la profesionişti, când am fost solicitat să dau un interviu am făcut o combinată între «ăăă, ăăă» şi dat din mâini. Mă uitam disperat la antrenorul meu sperând să mă ajute, dar el se prăpădea de râs.

A doua zi, m-am apucat serios de franceză", a povestit el. Acum, românul e socotit sportivul numărul 1 din Montreal, de aici venind şi numeroasele contracte de publicitate pe care le are. Bute este imaginea Accura în Canada, a lanţului de restaurante Cage aux Sports, iar un producător de costume a scos o linie specială personalizată cu numele lui.

Lucian Bute (România)

Porecla: Mister KO
Vârstă: 30 de ani
Înălţime: 1,85 m
Meciuri la
profesionişti: 25
Victorii: 25
Victorii prin KO: 20

Edison Miranda (Columbia)

Porecla: Pantera
Vârstă: 29 de ani
Înălţime: 1, 78 m
Meciuri la
profesionişti: 37
Victorii: 33
Victorii prin KO: 29

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite