VIDEO Bute aprinde ringul de la Romexpo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, e convins că va da românilor motive de bucurie după gala de sâmbătă seara în care-l va înfrunta pe francezul Mendy. La adăpostul celor 28 de meciuri fără înfrângere pe care le are ca profesionist, Lucian Bute zâmbeşte mereu. E atent cu imaginea lui şi nu se abate de la drumul pe care şi l-a fixat.

Afla pe forbes.ro ce investitii face Lucian Bute cu banii din box

Îmbrăcat la patru ace, în­­­tr-un costum gri, cămaşă şi cravată asortate, şi flancat de bodyguarzi, Bute şi-a făcut apariţia la conferinţa de presă, obligatorie înaintea meciului de sâmbătă. Asistenţa a fost pe măsură, în jur de 150 de persoane fiind prezente în sala de la Marriott. Adversarul a venit într-o ţinută sport, aparent neîngrijit şi conştient de faptul că e vioara a doua în această gală, intitulată sugestiv „Campion pentru România".

Amfitrionul evenimentului, Rudel Obreja, preşedintele FR Box, şi-a asumat eroarea de a nu avea interpret de limba franceză pentru Mendy, dar lucrurile s-au rezolvat de la sine întrucât adversarul lui Bute n-a avut mare lucru de zis. A încercat să convingă asistenţa spunând că nu e un boxer murdar, adică nu dă cu palmele, şi nici nu muşcă de ureche atunci când e lipit de adversar, dezvăluiri care l-au făcut pe Bute să zâmbească. „Pot să spun însă că atunci când sunt încolţit devin agresiv", a ameninţat francezul de 37 de ani, care are un palmares apropiat de al lui Bute, 30 de meciuri ca profesionist, 29 de victorii şi o remiză. La KO-uri stă mai prost, având doar 16 victorii înainte de limită, în vreme Lucian şi-a trimis de 23 de ori adversarii afară din ring înainte de termen.

De cum a luat cuvântul, Bute a ţinut să mulţumească tuturor pentru sprijinul şi interesul faţă de meciul lui. „A fost visul meu să aduc centura în România. Mă simt bine la Montreal, dar acasă e tot acasă. N-am venit aici să închid gura nimănui şi nici să demonstrez ceva. Am venit să ofer conaţionalilor mei un spectacol şi vă promit că aşa va fi", a spus Bute.

Vrea să adune lumea la universitate

Lucian a precizat că mai are de slăbit 2,5 kilograme, dar ca nu-şi face probleme. „Dacă va fi nevoie voi merge şi la saună, dar nu cred. Aşa am fost mereu. Eu slăbesc brusc la finalul pregătirii. Cum îl văd pe Mendy? E un boxer experimentat şi periculos. Îl am în cap de două luni de zile, îi ştiu toate mişcările, voi fi peste el. Mă aştept să se apere şi să încerce să mă prindă descoperit", a mai declarat românul, care s-ar bucura nespus ca după meci lumea să iasă la Universitate. „Ar fi o sărbătoare frumoasă, dar mai e până atunci", a precizat el.

Aşa arăta ieri sala de la Romexpo care va găzdui meciul. Biletele costă între 70 şi 350 de lei. Cele de 600 de lei s-au vândut în totalitate Foto: Ion Puică

image

Întrucât, gala e la Bucureşti, Bute va avea alături toată familia. „Ai mei au fost o dată şi la Montreal, chiar şi mama a stat în sală, ce-i drept doar cu spatele la ring. Ea nu suportă să mă vadă lovit, de aceea nu se uită, deşi eu îi spun mereu că în primul rând eu dau, nu prea primesc, însă ştiţi cum e cu mamele... Nu ştiu dacă sâmbătă se va uita la ring, dar mama şi Dumnezeu îmi dau putere de luptă. Ea mi-a dat credinţa şi îmi spune mereu că dacă am încredere în mine Dumnezeu mă va ajuta", a încheiat Mister KO, care va intra în ring, în jurul orei 23.00. 

''Am urmărit mai multe meciuri ale lui Mendy. E un boxer exploziv. Dă bine cu stânga. Cred că va face un meci defensiv.''
Lucian Bute
campion mondial supermijlocie IBF

Audienţă de 400 de milioane de oameni

Gala „Campion pentru România" va fi transmisă în 80 de ţări de pe trei continente (Europa, America şi Asia). Cum se estimează că disputa Bute - Mendy va urmărită de circa 400 milioane de oameni, rezultă că acesta va fi cel mai vizionat eveniment sportiv organizat vreodată în ţara noastră. Meciul pentru titlul mondial va fi transmis de Pro TV, la noi, Showtime şi TVA, în Canada şi SUA, şi Orange Television, în Franţa. Pe lista ţărilor unde disputa va fi transmisă se numără Anglia, Germania, Italia, Spania, Rusia, Ucraina, Mexic, Filipine şi Thailanda. La puţin timp după conferinţa de presă, preşedintele Stelei, Helmuth Duckadam, s-a întâlnit cu Lucian Bute. Eroul de la Sevilla i-a dăruit campionului mondial de la supermijlocie un tricou al Stelei inscripţionat cu numele pugilistului şi cu numărul 1, acelaşi pe care l-a purtat celebrul portar în vremurile în care el şi colegii săi cucereau Europa. 

El e şeful lui Bute de la Interbox

La Bucureşti a sosit şi proprietarul clubului Interbox, cel care se ocupă de cariera lui Bute în Canada. Jean Bedard, omul care şi-a dat bucuros acceptul ca Lucian să boxeze în România, este un puternic om de afaceri din Montreal, având printre altele şi lanţul de restaurante Cajo Sports, ale căror imagine este chiar Bute. „Va fi o gală de neuitat pentru România", a afirmat Bedard, care a stat alături de Lucian la conferinţă.

Michael Buffer va prezenta gala

În vreme ce Bute discuta cu presa la „Marriott", la pavilionul Romexpo lucrările erau în toi. „Nu urcaţi pe ring!", te întâmpina un afiş legat de una din corzile ringului. „Pentru aşa un campion cum este Lucian nici nu ne-a fost greu să pregătim ringul. A fost primul terminat, uitaţi-l ce frumos este!", spune mândru unul dintre muncitori. Încă se mai lucrează la tribune, la fixarea scaunelor şi la montarea echipamentelor audio-video în tavan. Pentru această operaţiune nişte muncitori veniţi tocmai din Polonia au demontat, cupola, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată de când a fost  inaugurată arena centrală. „Acolo vom urca patru panouri video care sunt foarte grele şi de aceea s-a decis scoaterea cupolei", ne-a lămurit acelaşi muncitor. În total, la meciul lui Bute, sunt aşteptaţi 9.000 de spectatori, biletele fiind aproape epuizate.

Gala va fi prezentată de cel mai cunoscut „ringannouncer" din lume, Michael Buffer. Născut în 1944, în Philadelphia, statul Pennsylvania, acesta a devenit celebru pentru fraza „Let's get ready tu rumble!" („Să înceapă spectacolul!"), pe care o rosteşte înaintea meciurilor de box sau de wrestling. „Let's get ready to rumble!" este marcă înregistrată din 1992 şi nu poate fi folosită de nici o altă persoană la spectacole publice. Buffer a sosit aseară, la Bucureşti, unde va rămâne până duminică.

Va boxa în culorile naţionale

Întrucât gala a fost sprijinită financiar de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Bute va boxa într-un echipament tricolor pregătit de firma Everlast. Înaintea meciului, imnul României va fi cântat de Andra.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite