Bute, şanse mari să-şi păstreze titlul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Pugilistul Jo Jo Dan, unul dintre cei mai bun prieteni ai lui Bute, este convins că românul îşi va păstra centura mondială. Campionul mondial la box profesionist la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va apăra titlul în faţa pugilistului Librado Andrade.

Înaintea galei programată vineri noptea la Montreal, pugilistul român Jo Jo Dan, deţinător al centurii NABA la categoria superuşoară, este unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai lui Lucian Bute.

 Prieteni de ani buni, cei doi boxeri petrec foarte mult timp împreună în Canada, acolo unde amândoi trăiesc. “Lucian este star la Montreal. Toată lumea îl iubeşte”, dezvăluie Jo Jo Dan. Tânărul, pe numele său real Ion Ionuţ Dan, ne-a povestit cum se pregăteşte campionul român pentru gala de mâine dimineaţă şi a făcut o scurtă radiografie a lui Librado Andrade, cel care râvneşte la centura IBF, categoria semimijlocie.

 “Lucian e supermotivat. Am stat cu el foarte mult zilele astea şi l-am văzut cum s-a pregătit. Eu sunt sigur că va face un meci mare”, a mărturisit Dan.

 Pugilistul, deţinător al centurii NABA la superuşoară, consideră că bunul său prieten este mult peste sud-americanul Librado Andrade, despre care zice că este un bun încasator. “Bute are avantajul că este mult mai tehnic. Andrade este un boxer cu bărbia tare, rezistă mult în ring, dar nici nu este stilul de sportiv care se retrage. Pune presiune pe adversar, are frecvenţă mare la braţe. Totuşi, eu sunt sigur că Lucian îl va învăţa box pe Andrade… va fi profesorul lui! O să fie spectacol total, o să iasă scântei”.

Au fost colegi de apartament

Jo Jo Dan nu ratează niciun meci al conaţionalului său, cu care a şi fost coleg de apartament, în momentul în care a ajuns în Canada şi a semnat cu clubul InterBox.

Dacă Bute participă activ la galele lui Jo Jo, aflându-se mereu în colţul său de unde îl încurajează, pugilistul originar din Giurgiu a recunoscut că nu se poate manifesta deloc la meciurile lui Lucian: “Am nişte emoţii fantastice şi nu sunt în stare să-i dau indicaţii, să ţip, să mă exteriorizez!“

Am puţină presiune, deoarece este un meci pentru titlul mondial. Vreau să fac un meci bun.
Lucian Bute,deţinătorul centurii IBF


Am obţinut şansa unei lupte pentru titlu. Este lupta la care visam, să devin campion mondial.
Librado Andrade, challenger

image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite