Bute a avut meci greu cu cântarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial IBF, Lucian Bute, a fost la un pas de a nu trece de limita oficială a categoriei supermijlocie. Pugilistul român a avut o greutate de 76,200 kilograme, adică exact limita impusă

Campionul mondial IBF, Lucian Bute, a fost la un pas de a nu trece de limita oficială a categoriei supermijlocie. Pugilistul român a avut o greutate de 76,200 kilograme, adică exact limita impusă pentru a intra în ring! Adversarul său, mexicanul Librado Andrade, a fost mai uşor cu 100 de grame, trecând tot la limită de cântar.

Lucian Bute a trebuit să slăbească aproape patru kilograme pentru a fi apt de joc în partida cu challengerul său la centură, acest lucru fiind declarat chiar de gălăţean acum o săptămână.

Legitimat la clubul canadian Interbox, Bute a fost la un pas să repete greşeala unui alt mare campion român, Leonard Doroftei. Pe 24 octombrie 2003, pugilistul nostru nu a putut boxa, deoarece nu a trecut de cântar. Dorof­tei nu s-a încadrat în categorie, având un surplus de peste două kilograme. La acea dată, programul de pregătire al „Moşului” a fost greşit de antrenorii şi de nutriţioniştii canadieni.

Bute a avut un program intens de recuperare pentru a ajunge în limitele categoriei supermijlocii. „Zilele dinaintea cântarului oficial sunt cele mai grele. Trebuie să slăbeşti şi să fii atent la tot ceea ce mănânci pentru a reuşi să ai limita admisă”, a afirmat Lucian Bute.

Meciul dintre Lucian Bute şi Librado Andrade, programat astăzi de la 7 dimineaţa, a trezit un interes enorm la Montreal, unde toate cele 15.000 de bilete au fost vândute.Posturile de televiziune din România nu au găsit resursele necesare pentru ca partida să fie transmisă în ţară.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite