Bute, felicitat de Lennox Lewis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul campion mondial al greilor profesionişti a fost entuziasmat de evoluţia românului, cu care a şi vorbit după meci.

Un meci pentru titlul mondial este un eveniment de o încărcătură aparte. În continuare puteţi descoperi câteva dintre cele mai importante momente ale unei zile de neuitat pentru boxul românesc. Cu o oră înainte de startul partidei, Bute a intrat în vestiar. Şi-a făcut încălzirea, apoi i s-au bandajat pumnii cu care urma să-şi nimicească adversarul. O scurtă perioadă de concentrare, câteva mişcări de încălzire şi lupta poate să înceapă.

După meci s-a declanşat fiesta. Mai întâi, Lucian a fost felicitat de fostul mare campion al greilor profesionişti, britanicul Lennox Lewis.

Invitat special de HBO - ca şi la precedenta luptă - pentru a comenta meciul, Lewis l-a lăudat în permanenţă pe pugilistul nostru, iar la final a mers special la el pentru a-l îmbrăţişa. „Bute e un sportiv care urcă constant. Ştiam că îl caracterizează loviturile la ficat, dar am văzut că are şi alte surprize. E un boxer complex", a declarat Lewis despre sportivul român.

După ce a dat declaraţii pentru fanii din ţară, la Radio România Actualităţi, Lucian a mers în vestiar, unde şi-a îmbrăţişat părinţii. Mama lui era în al nouălea cer de bucurie: fiul ei îşi păstrase fără niciun fel de probleme titlul mondial.

A curs vinul la Pechea în cinstea victoriei lui Bute!

image

Consătenii lui Bute au sărbătorit victoria în stil propriu

Pechea a fost şi duminică dimineaţă o comună inundată de fericire. Consătenii lui Lucian Bute s-au trezit devreme, iar cei care nu aveau acasă televiziune de la Dolce s-au strâns în cel mai mare bar din comună. Nu a contat că la parter, acolo unde urmăresc de obicei meciurile lui Lucian, localul era ocupat de o nuntă. Au mutat videoproiectorul la etaj, unde cam o sută de pecheni şi-au strigat fericirea la upercutul nimicitor cu care Bute l-a doborât pe Miranda. „Stânga de Pechea" fusese din nou arătată lumii întregi.

Acasă la Lucian, deşi părinţii erau la Montreal, a fost aceeaşi agitaţie ca la fiecare meci. Ca de obicei, şefi de galerie au fost unchii campionului, Costache Crişan şi Sandu Voicu. „Suntem mândri de el, l-a spulberat pe ăla. Să fie sănătos, să ne mai ofere asemenea dimineţi fericite", a spus unchiul Costache. A urmat sărbătoarea, s-au încins grătarele şi vinul s-a băut direct din găleată. În cinstea campionului din Pechea!

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite