Bute, cetăţean de onoare la Sighetu Marmaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Sighetu Maramţiei i-a oferit, duminică după amiază, boxerului român Lucian Bute titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Sportivul şi-a petrecut sfârşitul de săptămână pe Valea Vaserului făcând o călătorie cu trenul Mocăniţa şi a participat la un concert de muzică rock organizat de compania feroviară care administrează trenul Mocăniţa.

Titlul de cetăţean de onoare şi cheia oraşului i-au fost înmânate boxerului român stabilit în Canada pe stadionul municipal, în prezenţa unui public numeros, de către primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, prof. Eugenia Godja.

"Maramureşul e o parte din sufletul meu", a spus Lucian Bute, în timp ce îşi aşeza pe cap un clop moroşenesc din paie, primit suvenir din partea autorităţilor .


Acesta a mărturisit spectatorilor prezenţi la eveniment că a fost extrem de fericit să se întoarcă acasă, deoarece oraşul Sighetu Marmaţiei e locul unde şi-a început cariera sportivă.

Primarul oraşului i-a dăruit printre alte cadouri sportivului o traistă tradiţională din lână în care era pusă o sticla cu horincă maramureşeană, pe care să o deguste împreună cu prietenii săi.

De asemenea, autorităţile locale cu aceeaşi ocazie au înmânat o diplomă de cetăţean de onoare fostului boxer Claudiu Râşco, iar antrenorul Mihai Lauruc şi arbitrul AIBA Ioan Pop, acum şef al ISU Maramureş, au primit diplome de excelenţă pentru implicare în viaţa sportivă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite