Bute: Îmi pare rău că meciul s-a transmis pe cinci continente, dar în România nu s-a văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bute: jos pălăria în faţa lui Doroftei
Bute: jos pălăria în faţa lui Doroftei

Lucian Bute s-a întors in România pentru trei săptămâni, timp pe care şi-l va petrece la Galaţi, alături de familie.

El a fost întâmpinat la aeroport de către jurnalişti şi a susţinut  susţinut o conferinţă de presă în salonul de protocol al aeroportului Henri Coandă.

Campionul a vorbit despre aşa-zisul conflict cu Doroftei, despre planuri de viitor, despre adversari, colegi şi recompense.

Despre supărarea pe presă şi conflictul cu Doroftei
"Nu sunt supărat pe nimeni din presă, cum s-a scris. Cu mare plăcere voi răspunde solicitărilor şi vă mulţumesc că aţi venit să mă întâmpinaţi la aeroport. Eu nu am nici un conflict cu Doroftei, eu îl respect şi nu înţeleg ce are cu mine. Mi-ar fi plăcut chiar să vină aici la aeroport sau la Montreal, să ne bucurăm împreună. Eu am cariera mea, el pe a lui. Nu vreau să comentez mai multe, îi respect opinia, jos pălăria."

Despre mulţumiri şi regrete
"Pentru meciul cu Jesse Brinkley, ţin să mulţumesc Radio România Actualităţi pentru tranmisie. Au fost foarte mulţi români care au ascultat meciul la radio sau l-au piratat de pe net. Îmi pare rău că meciul s-a transmis pe cinci continente, dar în România nu s-a văzut. Ăsta a fost regretul meu. În rest, nu am nimic, ca dovadă că sunt aici, în faţa dumneavoastră. Nu am de ce să fiu supărat."

Despre recompense
"Preşedintele IBF mi-a dat un inel ca semn al valorii mele, pentru că mi-am apărat centura de 5 ori. Fiecare puglist care face asta primeşte acest inel. Cred că este din aur, îmi place să cred asta."

Despre adversarii săi
"Am auzit că au fost multe comentarii cu privire la forţa lui Brinkley. A fost un challenger obligatoriu. El şi-a câştigat dreptul de a boxa cu mine. Este unul dintre cei mai buni boxeri la categoria supermijlocie. Nu l-am cerut eu, nu mi l-a impus InterBox, el a luptat pentru a boxa cu mine. De acum înainte sunt deschis sa boxez cu oricine, sunt gata sa merg oricunde. Mă duc în SUA, boxez cu orice adversar, nu am nici o problemă."

"Ştiu că s-a comentat de cinci ani despre adversarii cu care boxez pentru a-mi apăra titlul mondial. Eu nu am ce să fac, sunt foarte mulţi care mă refuză, eu nu pot să-i oblig, să-i învăţ box. Nu ca nu am adversar, dar nu vor sa accepte să lupte cu mine. Eu ma urc pe ring şi boxez. Accept să mă lupt cu oricine."

Despre politica
"Nu fac parte din niciun partid. Merg la vot, am simpatii pentru fiecare parte dar nu aparţin de niciun partid."

Despre viitor
"În momentul  de faţă e foarte greu să boxez în România. Voi avea un program foarte încărcat in 2011. Pe 12 martie am următorul meci. Dar dacă Dumezeu ne ajută, săptămâna viioare facem altă conferinţă de presă şi o să vă dau o veste extraordinară. "

Despre colegi
"Ţin să-l felicit pe Adrian Diaconu pentru meciul vieţii lui. Am fost împreună în cantonament în Florida şi ne-am motivat unul pe altul. Sincer, dacă nu mergea in cantonament, nu cred că ar fi câştigat. Adrian a boxat inteligent, cum nu a mai făcut-o până acum. Până şi faptul că a pus genunchiul jos în repriza a doua după ce a fost lovit a fost un gest inteligent, altfel am fi discutat despre retragerea lui acum. Toţi specialiştii din America l-au apreciat după acest meci. Probabil anul viitor se va bate din nou pentru un titlu mondial."

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite