Bute: "Diaconu se va lupta pentru titlul mondial la anul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Diaconu - foto boxnews.com
Adrian Diaconu - foto boxnews.com

Pugilistul Lucian Bute a declarat, sâmbătă, la revenirea în ţară, că l-a convins pe Adrian Diaconu să nu se retragă după înfrângerile suferite cu Jean Pascal, contând pentru titlul mondial la categoria semigrea, şi s-a arătat încrezător că acesta va lupta din nou pentru o nouă centură.

"Adrian cred că a făcut meciul vieţii săptămâna trecută şi s-a cunoscut acest lucru, pentru că a fost în cantonament cu noi în Florida şi a stat cinci săptămâni. S-a antrenat cu Stephan Larouche. Ne-am motivat unul pe altul şi cred că a fost un lucru important pentru cariera lui. După cele două meciuri pierdute cu Jean Pasqual pentru titlul mondial, a fost un pic deprimat şi nu ştia încotro să o ia. Avea şi probleme cu mâinile, a fost operat la cot", a spus Bute.

Lucian Bute este de părere că Diaconu a făcut un meci inteligent împotriva americanului Omar Sheika, deşi acest lucru nu îi este caracteristic. "Am stat de vorbă cu el şi i-am spus să se gândească bine că are o familie, doi copii şi l-am întrebat ce face de acum încolo dacă se retrage mâine, dacă are o situaţie financiară confortabilă. I-am propus să se mai sacrifice puţin şi totul va fi bine. Mă bucur că a realizat acest lucru, că a stat cu noi în cantonament şi a văzut ce înseamnă un program strict, alimentaţie, recuperare şi aşa mai departe. Dacă nu ar fi fost cu noi în Florida i-ar fi fost greu să câştige acest meci. Niciodată nu l-am văzut să gândească în meci. El pune braţele în cap şi se bate, că ăsta a fost stilul lui. A gândit în acest meci, a fost inteligent. Dacă nu ar fi pus genunchiul jos în a doua repriză, ar fi pierdut meciul şi s-ar fi terminat ca boxeur şi şi-ar fi anunţat retragerea. Cred că anul viitor are toate şansele să prindă un meci de titlul mondial", a subliniat Bute.

Întrebat despre incidentul de la partida cu americanul Jesse Brinkley, când organizatorii au adus pe scenă un steag al Columbiei în loc de cel al României, Bute a răspuns: "M-a surprins acest lucru, pentru că a fost o greşeală de organizare. La ce tensiune a fost nici nu am remarcat. După meci le-am spus celor de la Interbox că e inadmisibil aşa ceva. Pentru meciul următor le-am spus că aduc eu steagul de acasă. Le pare şi lor rău şi îmi cer şi eu scuze, pentru că a fost o simplă eroare".

Pugilistul român Adrian Diaconu l-a învins la puncte pe americanul Omar Sheika, într-un meci desfăşurat pe parcursul a zece reprize, la categoria semigrea, şi disputat la Centre Bell din Montreal, într-o gală în care Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial IBF pentru a şasea oară.

Diaconu, cu 26 de victorii la profesionişti, 15 prin KO şi două înfrângeri, declarase înainte de acest meci că în cazul unui eşec se va retrage din activitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite