Bute, KO, dar campion!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Bute s-a impus la puncte după ce în runda a zecea l-a trimis la podea pe Andrade. La final a fost rândul românului să fie numărat, dar l-a salvat gongul.

Montreal, oraşul care l-a adoptat pe Lucian Bute, s-a pregătit de sărbătoare, iar fanii pugilistului au luat cu asalt tribunele arenei care a găzduit întâlnirea dintre campionul român şi challengerul său, mexicanul Librado Andrade. Evident, miza a fost una pe măsură.

Gălăţeanul şi-a pus în joc, ieri dis-de- dimineaţă, centura de campion al categoriei supermijlocie, în versiunea IBF.

Decizia arbitrilor, în unanimitate

La final, cei peste 16.000 de spectatori au avut toate motivele să jubileze. Idolul lor s-a impus, păstrându-şi titlul. Bute a învins la puncte, iar decizia celor trei arbitri-judecători a fost în unanimitate în favoarea sa: 117-109, 115-111, 115-110.

Disputa dintre cei doi nu a fost lipsită de dramatism. Mai întâi, românul a fost foarte aproape să câştige prin KO, în repriza a zecea, când l-a trântit pe Andrade la podea, dar mexicanul a găsit resursele să se ridice la timp.

Apoi, la final, Bute a trecut prin momente extrem de dificile după ce a recepţionat o serie de lovituri puternice din direcţia adversarului său. Gălăţeanul a fost numărat de arbitru, dar destinul a fost de partea sa. Gongul a sunat când mexicanul se pregătea să jubileze pentru o victorie obţinută prin KO! În urma acestui meci, Lucian Bute, care evoluează pentru clubul canadian Interbox, a rămas neînvins în 23 de meciuri, în timp ce Andrade a înregistrat a doua înfrângere în 29 de partide.

Şi-a apărat a doua oară centura de campion

Lucian Bute şi-a apărat pentru a doua oară titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Prima oară, acest lucru s-a întâmplat pe 1 martie 2008, când Bute l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. De fapt, înaintea confruntării cu mexicanul Librado Andrade, românul acumulase 22 de victorii, iar 18 dintre succesele sale fuseseră obţinute prin KO.

Printre acestea figura şi victoria obţinută pe 20 octombrie 2007, când Lucian Bute a câştigat, tot la Montreal, centura mondială, după ce îl învinsese prin KO, în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio.

image

Atmosfera din sală a fost extraordinară. A fost o mare presiune pe mine. Mulţumesc lui Dumnezeu şi fanilor pentru aceasta victorie. Nu ştiu dacă îi voi acorda revanşa lui Andrade, agentul meu va decide asta.

image


Lucian Bute
campion mondial

Andrade se simte neîndreptăţit

Mexicanul Librado Andrade a lansat un atac dur la adresa arbitrului care a condus confruntarea sa cu Lucian Bute. Andrade a declarat că arbitrul a încetat să numere atunci când românul se afla la podea. „Credeam că am câştigat. El era complet KO. Este scandalos. Arbitrul a încetat să numere“, a declarat Andrade, revoltat, la coborârea din ring. Arbitrul nu s-a lăsat impresionat de tirada  mexicanului.

Marlon Wright a explicat ceea ce s-a întâmplat în ultimele clipe ale meciului: „Am numărat regulamentar. Începând din momentul în care Andrade şi-a părăsit colţul, am încetat să mai număr. În acest timp, Bute s-a ridicat. Şi meciul s-a încheiat. Chiar atitudinea lui Andrade l-a costat acest KO. El i-a dat timp lui Bute să recupereze.

Totul s-a întâmplat pentru că nu a stat în colţul lui“, a spus arbitrul Wright. Potrivit AFP, după ce Bute a fost trimis la podea de o lovitură de dreapta a lui Andrade, cu trei secunde înainte de final, arbitrul Marlon Wright a numărat într-un mod neobişnuit de lent.

Arbitrul chiar s-a oprit câteva momente, deoarece Andrade sărbătorea deja, în contextul în care regulamentul prevede că pugilistul trebuie să rămână în colţul lui în timpul numărătorii.

Acest lucru i-a fost de folos lui Bute, care a avut timp să se ridice, deşi părea KO. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite