FOTO EXCLUSIV Bute a trecut proba cântarului. "Va pune la loc aproape 10 kilograme"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute se află în faţa celui mai greu meci din cariera sa de profesionist, adversarul de sâmbătă noapte (ora 2.00, Money Channel) fiind un nume greu al categoriei super-mijlocie. Bute îşi pune din nou în joc centura de campion mondial, versiunea IBF, pe care a cucerit-o în 2007.

UPDATE Lucian Bute a trecut proba cântarului! El s-a încadrat în categoria de 76, 2 kilograme! De acum, el are voie să mănânce oricât. Rămâi pe adevarul.ro pentru imagini de la cântar.

"Ultima zi este mai dificilă. Uneori, mănâncă una sau două mese, iar eu îi prepar shake-uri de proteine şi electroliţi. Pentru a mă asigura că are energie. Va pune la loc aproape 10 kilograme, însă e vorba, în principal, de apa din muşchi. Nu este periculos pentru el pentru că sunt şi eu acolo. Acum avem o metodă pe care o aplicăm de fiecare dată, aşa că este una foarte sigură şi ne propunem, de fiecare dată, să nu depăşim un anumit procentaj de slăbire. Nu este recomandat pentru oricine să facă aşa ceva, eu nu recomand nimănui să facă acest lucru acasă. Dacă vă spune cineva că are o reţetă cu care puteţi slăbi 5 kilograme într-o săptămână, nu este adevărat", a spus nutriţionista lui Lucian Bute, Melanie Oliver .

UPDATE În această dimineaţă, Bute a dat câteva ture de parc. El mai trebuie să slăbească un kilogram. Proba cântarului este astăzi, de la ora 17.00.

image

Bute şi-a apărat centura de nouă ori până acum, însă niciunul dintre adversari nu a reuşit să-i ia titlul. La Nottingham, oraşul natal al englezului Carl Froch, va fi însă infinit mai greu pentru român. El va avea de înfruntat nu numai furia acestuia, ci şi ostilitatea unui public care-l va susţine puternic pe Froch. Bute spune însă că nu avea probleme din cauza spectatorilor, chiar dacă nu e obişnuit să se bată în afara Canadei. De altfel, exceptând trei meciuri disputate în Statele Unite, la începutul carierei sale de profesionist, când boxa în partide de maximum 6 reprize, şi al galei de anul trecut de la Bucureşti, Lucian a luptat numai la Montreal, oraş în care locuieşte din 2002. „Nu mă impresionează nici sala nici publicul. Îi respect pe englezi, dar deocamdată eu sunt campionul mondial şi chiar mă consider un învingător. Aştept de mult acest meci. Au fost tratative îndelungate şi acum sunt fericit că mi s-a împlinit dorinţa. Froch e adversarul pe care mi-l doream", a spus Bute, etalând un aer stăpân pe sine.
„Nu mi-e frică de el"
Românul se află de două săptămâni în Anglia şi timp de şapte zile s-a pregătit la Sheffield, pentru a nu fi deranjat de presa britanică. „Veneam şi după accidentarea aia la deget şi nu eram în cea mai bună dispoziţie psihică. Am preferat să stau puţin izolat, să punem la punct ultimele detalii. Englezii poate cred că mie îmi e frică, dar chiar nu îmi este. Eu am alt stil înaintea meciurilor. Niciodată n-am zis că o să-i rup capul lui X sau lui Y, că o să-l tăvălesc pe jos, că mai ştiu eu ce. Văd că Froch declară că abia aşteaptă să mă pedepsească, că o să plâng de durere, prostii dastea. Să fim serioşi! Eu îmi doresc un meci bun şi victoria. Atât!", a mai afirmat Bute după conferinţa de presă oficială. De altfel, diferenţa de atitudine dintre cei doi a fost evidentă şi prin stilul vestimentar abordat. Bute a venit îmbrăcat la patru ace, cu un costum impecabil, în vreme ce, Froch a apărut în faţa presei cu un tricou banal.

image

Bute e susţinut de Corina Cîrlescu, campioană europeană la categoria muscă.


Bursă de două milioane de dolari


Reţeta financiară a meciului de la Nottingham este una inferioară ultimelor dispute din cariera lui Bute, în primul rând pentru că la Montreal în tribune ar fi fost 18.000 de spectatori, în vreme ce în Anglia la meci nu pot asista mai mult de 10.000 de oameni, sala Capital FM fiind una de dimensiuni medii. Cum însă managerii englezului nu au vrut în ruptul capului să vină la Montreal, Bute a acceptat ca partida să aibă loc în fieful englezului, deşi acest lucru i-a adus şi o micşorare a bursei. Pentru un meci în Canada, Bute ar fi luat undeva în jur de trei milioane de dolari, în vreme ce în Anglia bursa lui abia ajunge la două milioane de dolari, bani din care 40 la sută se duc pe taxe şi impozite. Indiferent de deznodământul meciului, Bute va încasa aceşti bani, la box bursele nedepinzând de rezultatul disputei. În contractul semnat de managerii celor două părţi este prevăzută şi o revanşă, programată în toamnă, cel mai probabil în luna octombrie.

Interzis cu drapelul în sală


Bute va avea parte de susţinere la Nottigham, aproape 1.000 de fani de-ai lui urmând a fi în sală. Aceştia au fost informaţi că nu au voie să intre în sală cu steagul României pentru a nu-i enerva pe fanii lui Froch, recunoscuţi ca fiind foarte agresivi.

image

DECLARAŢII
„Îi mulţumesc lui Bute că a venit să se bată la Nottingham, dar pentru el asta e o mare greşeală. N-are cum să plece de aici altfel decât învins"
Carl Froch
„M-am pregătit pentru orice scenariu. Pentru mine meciul cu Froch este un stimulent foarte bun din toate punctele de vedere"
Lucian Bute


Lucian Bute
Data naşterii: 28.02.1980
Porecla: Mister KO
Înălţime:
Meciuri la profesionişti: 30
Victorii: 30
KO: 24

Avantaje BUTE:
E neînvins la profesionişti
Are viteză de execuţie superioară
Se deplasează rapid în ring
Loveşte decisiv cu upercutul de stânga
Poate schimba uşor tactica în timpul unui meci

Carl Froch
Data naşterii: 02.07.1977
Porecla: Cobra
Înălţime: 1,85 metri
Meciuri la profesionişti: 30
Victorii: 28
KO: 20
Avantaje FROCH
Boxează în faţa fanilor săi
N-a pierdut niciun meci la Nottingham
Are o rezistenţă deosebită la lovituri
Loveşte foarte tare cu dreapta
E mai experimentat decât Bute

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite