Bronz pierdut stupid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a irosit şansa obţinerii unei medalii olimpice în concursul pe echipe, după ce Daniel Popescu a ratat exerciţiul la cal cu mânere Clasaţi pe locul opt în calificări,

România a irosit şansa obţinerii unei medalii olimpice în concursul pe echipe, după ce Daniel Popescu a ratat exerciţiul la cal cu mânere

Clasaţi pe locul opt în calificări, băieţii pregătiţi de Dan Grecu nu au reuşit mai mult nici în finala pe echipe. Ratarea lui Daniel Popescu ne-a privat de o medalie.

Echipa României, formată din Răzvan Şelariu, Flavius Koczi, Daniel Popescu, Robert Stănescu, Marian Drăgulescu şi Adrian Bucur, a ocupat ieri locul şapte în finala pe echipe. Tricolorii au realizat un total de 274,175 puncte: 46,250 (sol), 43,525 (cal cu mânere), 46,375 (inele), 49,300 (sărituri), 45,225 (paralele) şi 43,500 (bară).

Concursul s-a încheiat cu victoria ţării-gazdă, China, cu un total de 286,125 puncte, medaliile de argint şi bronz revenind Japoniei (278,875 p), respectiv Statelor Unite (275,850 p). Deşi România a fost pe locul şapte, distanţa faţă de locul patru, ocupat de Germania, a fost de doar 0,425 puncte, iar faţă de medalia de bronz, de 1,675 puncte. În penultima rotaţie, tricolorii au evoluat la cal cu mânere, iar Daniel Popescu era considerat cel mai bun gimnast român la acest aparat.

A gafat tocmai specialistul

Campionul european a obţinut însă doar 13,700 puncte, mult sub nota sa din calificări (14,500). Dacă acesta ar fi luat 15,375 puncte, naţionala României ar fi cucerit medalia de bronz.

Daniel şi-a schimbat însă exerciţiul la cal chiar înainte de începutul concursului. "Mă aşteptam, sincer, la mai mult de la băieţi, dar asta este viaţa. Daniel avea un exerciţiu la cal cu mânere cu notă de plecare de peste 16 puncte. Era capabil, în mod teoretic, să obţină punctajul care ne-ar fi adus o medalie olimpică", ne-a declarat Marius Urzică, campion olimpic la Atena la cal cu mânere.

Un lucru asemănător s-a întâmplat în urmă cu patru ani la Jocurile Olimpice de la Atena. Atunci, Marian Drăgulescu a decis să îşi schimbe una dintre sărituri chiar înainte de efectuarea ei, a aterizat greşit, şi în loc de aur a fost nevoit să se mulţumească doar cu medalia de bronz la acest aparat.

Urzică pune punctul pe "i" Singurul campion olimpic din istoria gimnasticii masculine, Marius Urzică, l-a criticat pe fostul său coechipier pentru decizia de a-şi schimba exerciţiul cu câteva clipe înaintea finalei pe echipe. "Daniel a comis o eroare gravă! Ar fi trebuit să facă exact acelaşi exerciţiu pe care îl pregătise iniţial", a spus Urzică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite