Puştoaica de 15 ani a învins vulcanul Pico de Orizaba (FOTO/VIDEOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportiva Crina „Coco“ Popescu membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine a incheiat ascensiunea vulcanului Pico de Orizaba, cel mai inalt vulcan al Americii de Nord,cel de-al saselea vulcan din  circuitul Volcanic Seven Summits, pe data de 21 mai 2010. Crina, alpinista in varsta de 15 ani, este reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada.

Pico de Orizaba(5.636 m) din Mexic este cel mai inalt vulcan al Americii de Nord dar si cel de-al saselea vulcan pe care Crina il escaladeaza din circuitul celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent - Volcanic Seven Summits. Crina este cea mai tanara alpinista din lume care urca cei mai inalti vulcani de pe mapamond.

La sfarsitul lui 2010, Crina si-a programat escaladarea Mt. Sidley din Antarctica - ultimul din circuitul Volcanic Seven Summits. Ascensiunea pe Mt. Sidley in Antarctica ar transforma-o pe in prima alpinista din lume care incheie acest circuit de anvergura.

image
image
image
image
image

 Tanara alpinista participa la expeditia " America de Nord - 2010" organizata de Clubul Sportiv Montan Altitudine. Obiectivele expeditiei sunt escaladarea celui mai inalt vulcan al continentului - Pico de Orizaba(5.636 m) din Mexic si a celui mai inalt varf al continentului, Mt McKinley (6.194 m) din Alaska.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite