Brânză: „Mă simţeam datoare să iau o medalie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei ani de secetă, România a cucerit, în weekend, la Sheffield (Anglia), prima medalie într-o probă individuală la Europenele de scrimă. „Vinovată": aceeaşi Ana Maria Brânză, cea care lua argintul în 2008 la spadă.

Vicecampioana olimpică a avut acum un traseu perfect până în semifinale, când a fost oprită de nemţoaica Britta Heidemann, cea care îi fura titlul şi la JO de la Beijing. Brânză s-a declarat totuşi mulţumită cu bronzul de la Sheffield şi promite o medalie mai strălucitoare în competiţia pe echipe, programată mâine.

„Având în vedere că anul acesta nu prea am strălucit deloc la individual, mă simţeam datoare să iau o medalie. Ţineţi-vă însă bine, că la echipe vrem ceva şi mai frumos. Principalul adversar va fi Italia, care ne-a bătut de două ori cu 45-44 anul acesta. Acum însă a venit şi rândul nostru. E prima dată când concurez în Anglia şi sper ca medalia de la individual să fie o avanpremieră pentru Olimpiada din 2012", a glumit în stilul caracteristic "Brânzici", care a mai cucerit titlul continental cu echipa în 2006 şi 2008.

Stelista pleacă direct în Brazilia

Ana Maria nu are timp însă prea mult timp de petrecere. După Europene, campioana mondială din 2010 va zbura direct la Rio de Janeiro, unde va participa cu Steaua la JO militare. "A fost o perioadă foarte aglomerată, am stat doar prin avioane. Abia pe 26 iulie ne întoarcem în ţară şi voi avea şi eu o săptămână de vacanţă la Vălenii de Munte alături de familie", ne-a mai precizat Ana Maria. Azi, are loc şi concursul pe echipe la sabie, acolo unde elevii lui Mihai Covaliu sunt creditaţi cu şanse reale la o medalie. România este campioană mondială în 2009 şi vicecampioană europeană în acel an. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite