Brânză: "Fiecare medalie câştigată aduce o presiune în plus asupra noastră"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spadasina Ana Maria Brânză a declarat, marţi, la revenirea în ţară de la Campionatele Mondiale militare, că fiecare medalie câştigată de echipa României aduce o presiune în plus în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Londra.

"Nu e cazul să visăm aşa departe, mai e până la Jocurile Olimpice. Sunt importante Jocurile, pentru că se întâmplă atât de rar. Fiecare medalie câştigată aduce o presiune în plus pentru noi, e normal, dar sper ca această presiune să ne motiveze pe viitor. Important e că s-a terminat, acum tot ce ne dorim e vacanţa. O să avem cinci zile de vacanţă şi probabil că ni se va face dor de feţele celorlalte. Avem nevoie de un respiro, apoi ne întâlnim la Eforie în cantonament", a spus Brânză.

Ana Maria Brânză s-a arătat surprinsă că echipa de spadă a României a câştigat destul de uşor întâlnirea cu Polonia din finala Campionatelor Mondiale militare de la Rio de Janeiro. "La Campionatele Mondiale militare ne aşteptam să avem o singură echipă mai puternică, cea a Poloniei, dar am avut surpriza să ajungem acolo şi să tragem împotriva echipei Chinei, care era prima clasată. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu echipa Poloniei, poate nu s-a acomodat cu fusul orar, a fost cam adormită în finală", a completat Brânză.

Întrebată despre incidentul de la festivitatea de premiere de la Campionatele Europene de scrimă, când organizatorii britanici au greşit imnul României, Brânză a răspuns: "La Rio au venit şi ne-au întrebat. M-a rugat cineva să îi confirm că acela este imnul. Am auzit că s-ar fi spus că brazilienii ştiau imnul, pentru că jucase România la fotbal, dar nu a fost aşa, i-am făcut noi să înveţe imnul şi nu pentru că a jucat România la fotbal. Din câte ştiu România a pierdut la fotbal, iar noi am câştigat. Povestea cu imnul s-a dus şi nu trebuie să fim supăraţi o sută de ani pe asta", a adăugat sportiva română.

Ana Maria Brânză şi-ar dori ca România să câştige finala Campionatelor Mondiale de scrimă din toamnă după o finală cu Italia. "Vreau ca în finala mondialelor să întâlnim Italia şi să le învingem la o tuşă, iar apoi mă voi tăvăli la propriu", a explicat Brânză.

Spadasina Anca Măroiu, componentă a echipei României câştigătoare a medaliilor de aur atât la Campionatele Europene de scrimă, cât şi la Campionatele Mondiale militare, speră să revină cu titlul suprem şi de la Jocurile Olimpice de la Londra. "Fiecare are locul în echipă. Nu contează unde eşti, important este să îţi faci treaba. Cred că am ajuns la o anumită maturitate în care ne putem da seama că ştim ce trebuie să facem. Ne-a priit Anglia şi sper să ne priască şi la anul. La intonarea imnului ne-am dat seama că ceva nu este în ordine. Ana şi-a dat imediat seama, ne-a făcut semn şi am coborât toate. A fost destul de stânjenitor. Trecuseră 22 de ani de la Revoluţie şi ar fi trebuit să ne întrebe", a subliniat Măroiu.

Echipa feminină de spadă a României, formată de Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Anca Măroiu, a cucerit, duminică, medalia de aur la Jocurile Mondiale Militare de la Rio de Janeiro, după ce a învins în finală formaţia Poloniei, scor 45-31.

În urmă cu o săptămână, aceeaşi echipă, din care mai făcea parte şi Loredana Iordăchioiu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Sheffield, după ce a învins, în finală, cu scorul de 45-31, reprezentativa Rusiei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite